fbpx

Dobre knjige 2022: 6 knjig, zaradi katerih se boste (znova) zaljubili v branje

Foto: Cottonbro / Pexels

Branje je po mnenju mnogih ena najboljših aktivnosti, ki se jih lahko lotimo, ko si vzamemo čas zase. Ne le, da je izjemno koristna za naše možgane, pač pa se preko nje lahko za nekaj ur potopimo v neverjeten svet domišlije. Vendar pa se mnogi v odraslem obdobju težko pripravijo do tega, da bi v roke vzeli knjigo. Zato smo za vas pripravili 6 odličnih knjig različnih žanrov, zaradi katerih se boste (znova) zaljubili v branje.

1. Dodie Smith: I capture the castle

Foto: amazon.de

I capture the castle vas bo na nežen način popeljala v življenje 17-letne Cassandre, ki z družino biva v razpadajočem gradu. Dekle ima le eno željo: postati pisateljica, zato dneve preživlja ob izpopolnjevanju talenta, ki lahko žari tudi iz vse bolj hude revščine.

2. Susan Meissner: As bright as heaven

Foto: amazon.de

As bright as heaven avtorice Susan Meier je popolna za vse ljubitelje zgodovine, pa tudi tiste, ki si želite zgodbe o ljubezni, ki preživi tudi najtežje trenutke. Roman je postavljen v čas pandemije španske gripe, opisuje pa življenje družine, ki jo sestavljajo požrtvovalna mati in njene hčerke.

3. Stephen King: Billy Summers

Foto: amazon.de

Kaj pa, če si želite knjige, katere napetost vam ne bo dala dihati, dokler ne obrnete zadnje strani? Potem vam priporočamo roman Billy Summers priznanega avtorja Stephena Kinga. Nekdanji marinec in poklicni morilec Billy Summers ima le eno načelo: ubil bo samo tiste, ki si po njegovem mnenju to zaslužijo. Tik pred upokojitvijo pa prejme ponudbo, ki se ji zaradi nepredstavljivega plačila ne more upreti: ubiti mora Joela Allena, ki je prav tako poklicni morilec.

4. Kate Griffin: Kitty Peck and the Music Hall Murders

Foto: amazon.de

Od začetka do konca vas bo v napetosti držala tudi knjiga Kitty Peck and the Music Hall Murders avtorice Kate Griffin. Kitty je 17-letna šivilja, ki dela na zloglasnem dvorcu, iz katerega kar naenkrat začenjajo brez sledu izginjati plesalke. Dekle se znajde v mreži izsiljevanja, umorov in izprijenosti in kmalu ugotovi, da bo morala sama poskrbeti, da še več deklet ne doleti kruta usoda.

5. Tia Williams: Seven days in June

Foto: amazon.de

Seven days in June je kot napisana za vse, ki se želite potopiti v svet nepričakovane ljubezenske zgodbe. Shane Hall je priznan pisatelj, ki živi samotarsko življenje, Eva, prav tako pisateljica, pa je ženska, ki svojim zdravstvenim težavam ne namerava dovoliti, da bi jo ustavile pri doseganju ciljev. Ko se Shane in Eva srečata, takoj začutita ljubezensko iskrico, vendar pa bosta, če želita, da jima uspe, morala razčistiti svoje globoko zakopane travme.

6. Cormac McCarthy: The road

Foto: amazon.de

Vsem, ki obožujete distopične filme in serije, predlagamo, da v roke vzamete roman The road, ki ga je napisal priznani avtor Cormac McCarthy. Zgodba je postavljena v postapokaliptični svet, kjer oče in sin potujeta po nekoč čudoviti pokrajini, ki je sedaj popolnoma uničena. Njun cilj je preživeti in ob tem obdržati spomine na čas, preden je na zemljo padel meteor.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!