Dnevi Kobilarne Lipica 2016
24. sep
V zraku · dan za

Dnevi Kobilarne Lipica 2016, ki se bodo odvijali 24. in 25. septembra 2016, za obiskovalce tokrat pripravljajo prav posebno poslastico. Največja in najbolj priljubljena prireditev v Lipici, ki je iz enodnevne prireditve prerasla v dvodnevno, pripravlja spektakel brez primere. Beli lipicanski žrebci v rokah jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja bodo namreč na nedeljski gala predstavi zaplesali po taktih slovenske svetovno znane vokalne skupine Perpetuum Jazzile.

do
Kobilarna Lipica, Lipica 5, Sežana
Kobilarna Lipica
1 €–50 €
Dogodek na Facebooku

Dnevi Kobilarne Lipica 2016 bodo potekali 24. in 25. septembra 2016. Pester program za družine z otroki se bo začel že ob 10. uri. Oba dneva jim bo namenjena delavnica Spoznajmo ponije, Dežela doživetij za otroke, tržnica izdelkov domače in umetnostne obrti, razstava starodobnih vozil, prikaz podkovanja konj in omamna kulinarična ponudba. Vrhunec bodo Dnevi Kobilarne Lipica 2016 dosegli v nedeljo, ko bodo beli lipicanski žrebci na vajetih jahačev Lipiške šole klasičnega jahanja v edinstvenem spektaklu zaplesali po zvokih slovenske vokalne skupine Perpetuum Jazzile. Najmlajše na gala prireditvi čaka še prav posebno presenečenje.

PREBERITE ŠE: Zaključno jesensko srečanje ARTish na Gornjem trgu

Preplet klasičnega dresurnega jahanja in vrhunskih vokalov bo potekal v treh edinstvenih točkah, in sicer solo nastopu lipicanskega žrebca, atraktivnih skokih šole nad zemljo in ”plesu” kočij na lipiškem hipodromu. Ob lipicancih Kobilarne Lipica bodo ”oder” zavzeli tudi konjeniški gostje iz Slovenije in tujine, med njimi tudi člani Promocijske skupine PRC Krumperk Biotehniške fakultete in lipicanci policijske konjenice. Za uvod bodo Dnevi Kobilarne Lipica 2016 postregli z odprtim državnim prvenstvom v vožnji vpreg, ki se bo začelo z dresurno in spretnostno vožnjo in zaključilo z nedeljskim vrhuncem – maratonsko vožnjo.

Dnevi Kobilarne Lipica 2016Odpri galerijo
Zaključno jesensko ARTish srečanje na Gornjem trgu 24. september, 2016 Zaključno jesensko srečanje ARTish na Gornjem trgu Weekend media festival 2016 22. september, 2016 Weekend Media Festival 2016 Foto Sacher 21. september, 2016 Dunajski dnevi v Ljubljani 2016: pokušina največje sacher torte Stephansdom - Dach mit Wienblick (1., Stephansplatz 1) 21. september, 2016 Dunajski dnevi v Ljubljani 2016: Gospodarski forum Mesti prihodnosti Dunaj in Ljubljana ·