Martinovanje v Ljubljani 2015
7. nov
V zraku · dan za

Ljubljanska vinska pot poteka že osmo leto zapored in peto leto v dveh različicah – poletni kot Poletna vinska razvajanja in Martinovi kot Martinovanje v Ljubljani. Prvi dogodek smo junija že odkljukali, nekaj dni pred praznikom sv. Martina pa nas čaka še tradicionalno Martinovanje v Ljubljani (7. november 2015), ko se bo na ulicah, trgih in mostovih starega mestnega jedra prestolnice zopet trlo stojnic, ki se bodo šibile pod ponudbo domačih ponudnikov vinskih in drugih kulinaričnih dobrot iz vseh koncev Slovenije.

do
Ljubljana
Ljubljanska vinska pot
Vstop je prost

Martinovanje v Ljubljani 2015 bo letos 7. novembra 2015, ko se bo med 10. in 17. uro v prestolnici lahko okušalo najboljše, kar premorejo slovenski vinarji. Ti se bodo predstavljali na stojnicah, ki bodo razporejene glede na vinorodni okoliš, kar bo ponudnikom olajšalo predstavitev okolja, iz katerega prihajajo, medtem ko bodo obiskovalci tako lažje primerjali vinsko-kulinarično ponudbo posameznih regij. Za degustacijo in nakup vina na kozarec boste potrebovali uraden kozarec prireditve, ki ga boste lahko kupili oziroma si ga izposodili na infostojnicah, kjer vas bodo čakali tudi vrednostni kuponi.

PREBERITE ŠE: Volkswagen 20. Ljubljanski maraton – tekaški vrhunec leta 2015 že trka na vrata

Ker prireditev Martinovanje v Ljubljani poteka le nekaj dni pred praznikom svetega Martina, bo ponudba obarvana temu primerno. Pri vinih bodo prevladovala mlada vina, torej vina z letnico 2015, na kulinarični strani pa nas čakajo martinove jedi in ponudba, ki se naslanja na jesenske proizvode. Da pa se ne bo samo pilo in jedlo, bodo poskrbeli kulturno-umetniški nastopi glasbenih in plesnih skupin ter posameznikov, ki jih bo mogoče najti vzdolž celotne Ljubljanske vinske poti.

Swing festival 6. november, 2015 Vintage Swing Festival 2015 – praznik swinga v Celju Sejem Narava-zdravje 2015 5. november, 2015 Sejem Narava – zdravje 2015: že 46. po vrsti Dogodek All We Are 30. oktober, 2015 All We Are – avdio-vizualni spektakel v ritmu Kanzyanija in kompanije Noč čarovnic na Bledu 2015 29. oktober, 2015 Noč čarovnic na Blejskem gradu 2015 · · ·