Mednarodni festival sodobnih umetnosti 2018: neustrašno druženje v ljubljanskem Mestu žensk.
4. okt
V zraku · dan za

Vedno bolj aktualno vprašanje spola spodbuja k aktivnemu razmisleku o enakopravnosti, solidarnosti in raznovrstnosti. Od tod tudi Mesto žensk, ki od leta 1995 poskuša v petih oktobrskih dneh, letos od 4. do 8., podpreti najbolj angažirano dogajanje, ki spodbuja k družbenim spremembam. Če si želiš boljše družbe, je prvi teden v oktobru rezerviran za dogodke, ki odpirajo nove poglede na enakopraven svet.

do
Po različnih lokacijah v mestu.
Mednarodni festival sodobnih umetnosti - Mesto žensk
Vstop je prost.
Dogodek na Facebooku

Oktobra 1995 so prvič organizirali Mednarodni festival sodobnih umetnosti – Mesto žensk, s katerim organizatorji skrbijo za promocijo žensk v kulturi. Vsakič gostijo od 40 do 60 umetnic in teoretičark, ki se posvetijo osrednji temi, ki spodbuja dialog, nova spoznanja in živahno razpravo med njimi in občinstvom.

Mesto žensk je festival, ki predstavlja umetnice z vsega sveta – na njem se odvijajo gostovanja povabljenih umetnic v Sloveniji in tujini – ter predstavlja bogat program spremljevalnih prireditev zunaj festivalskih okvirov. Da bi svoj cilj dosegli, na festivalu ponujajo raznovrsten kontroverzen program na različnih koncih mesta, ki meša občinstva.

Tudi letošnjih pet intenzivnih festivalskih dni, ki vključujejo razstave, performanse tujih in domačih umetnic, pogovore, delavnice, druženje in glasbo ter vrsto dogodkov, spodbuja razumevanje kulturne identitete in sodobne teorije. Bodite v središču najbolj nenavadnega, aktualnega in angažiranega dogajanja!


Prvi festival slovenskih sirov 2018: okusite pristno domačnost 2. oktober, 2018 Prvi festival slovenskih sirov 2018: okusite pristno domačnost shutterstock_323955803 30. september, 2018 Distinguished Gentelman’s Ride 2018: dirka džentelmenov na hudih motorjih PB-20180414-LJ-003 29. september, 2018 Jesenski Pivo & Burger Fest 2018 nas čaka zadnji vikend v septembru 29. Pikin festival: družine, pripravite se na sedemdnevno rajanje 23. september, 2018 29. Pikin festival: družine, pripravite se na sedemdnevno rajanje · · · · · · · · ·