Škisova tržnica
7. maj
V zraku · dan za

Že 18. Škisova tržnica bo 7. maja 2015 na travnati zelenici Kardeljeve ploščadi za Bežigradom združila mlade iz vse Slovenije. V pestro glasbeno in kulturno dogajanje bo Zveza ŠKIS tudi letos vnesla dobrodelno noto, saj bo del sredstev, zbranih z vstopninami, namenila za projekt Botrstvo v Sloveniji.

različne lokacije po Sloveniji
Zveza ŠKIS
Vstop je prost

Škisova tržnica, največja kulturno-zabavna prireditev za mlade na prostem v Sloveniji, bo svoja vrata obiskovalcem odprla 7. maja ob 12. uri. Prireditev, ki temelji na promociji slovenske kulture in kulinarike med mladimi, se bo tudi letos odvijala s pridihom dobrodelnosti.

Zveza ŠKIS preko številnih dogodkov in vsebin spodbuja solidarnost med mladimi ter osvešča o pomenu skrbi za sočloveka. V okviru Škisove tržnice bo posebno pozornost namenila projektu Botrstvo v Sloveniji in del sredstev, zbranih z vstopninami, namenila v botrski sklad.

S podporo projektu želi Zveza ŠKIS obiskovalce – predvsem mlade – opominjati, da možnost izobraževanja in ukvarjanja z obšolskimi dejavnostmi, šolska prehrana ter dobri socialni pogoji niso samoumevni. Številni mladi so za zdravo in kvalitetno življenje, prosti čas, enakovredne pogoje za razvoj in nenazadnje za druženje z vrstniki prikrajšani. Preko projekta Botrstvo lahko vsak vsaj malo prispeva za otroke in mladostnike, ki so v materialni stiski ter potrebujejo finančno pomoč in spodbudo.

Utrinke si oglejte v galeriji

Škisova tržnicaOdpri galerijo
Literarni freestyle 7. maj, 2015 Literarni freestyle v Kavarni Union Internautica 6. maj, 2015 Internautica 2015 – 20. Mednarodna razstava navtike Auguste Rodin, Vrata pakla, timpan, 1887. - 1889., sadra, 128,5 x 258 x 86 cm, Pariz, Muse╠üe Rodin 1 cover 5. maj, 2015 Razstava Rodin v Meštrovićevem Zagrebu 32. Majske igre 2015 4. maj, 2015 Majske igre 2015 – brezplačen festival športa, zabave in kulture