E-Racer Rugged: brezkompromisna vzdržljivost

Električni motor E-Racer Rugged

Ekipa E-Racer je po svoje preoblekla električni motor Zero FXS in ga spremenila v neuničljivo zverino.

Težko si je zamisliti, da bi lahko bilo naše vozilo neuničljivo. A prav k temu stremi italijanska ekipa E-Racer, ki je vzela priljubljen električni motor Zero FXS in ga spremenila v neuničljivo zverino. Ta sliši na ime E-Racer Rugged, s pomočjo predelav in ojačitev pa bo zdržala vožnjo na vsakem terenu. Naši zahodni sosedje so električnemu motorju Zero FXS namestili novo aluminijasto ogrodje, mu vgradili 360° LED-osvetljavo za dodatno vidnost in izboljšali vzmetenje. To pa še ni vse.

Električni motor E-Racer Rugged
Električni motor E-Racer Rugged

Na masko, ki je izdelana iz mešanice kevlarja in ogljikovih vlaken ter pokriva pomembne dele motorja, so namestili poseben elastomerni premaz Line-X. Ta je namreč zelo obstojen in odličen pri absorpciji udarcev. Sprednje vilice Showa so zaščitene z balističnim trakom, sedež pa je izdelan iz prestižne alkantare. Moč in domet električnega motorja sta enaka kot pri originalnem model FXS (elektromotor proizvede 46 konjskih moči in doseže končno hitrost 137 km/h, eno polnjenje pa zadošča za 161 kilometrov mestne vožnje). Cena predelave je 6.000 evrov, v to pa ni vštet sam električni motor Zero FXS. Zanj je treba odšteti dodatnih 7.700 evrov.

Galerija: E-Racer Rugged

Dodatne Informacije

Več informacij:
e-racer.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Alia Evtol: kaj če letalniki ne bi potrebovali steze, letališča, goriva?