fbpx

A one-day spring fast with fruit and vegetable juices

Sadno-zelenjavni prečiščevalni sok.

Spring is perfect for fasting, detoxing and preparing the body for a lighter season. Here, our work is facilitated by a one-day fast, which should be followed by a varied spring diet with lots of fresh fruits and vegetables for a feeling of even greater lightness. Let's purify our body and treat ourselves to a one-day fast with vegetable and fruit juices and breathe easier! The body will thank us...

Pomlad je – psihično, emocionalno in energetsko – čas, ko znova lahkotno zadihamo. Na prehodu letnih časov se spremembe namreč ne dogajajo zgolj v naravi, ampak tudi v našem telesu. Saj veste, pozimi se manj gibamo, jemo težjo hrano, posledično pa se v našem telesu nabirajo škodljive snovi, ki se jih je potrebno spomladi znebiti. Tu pride na vrsto post, razstrupljanje telesa, med katerim pijemo sadne in zelenjavne sokove. Enodnevni post z zelenjavnimi in sadnimi sokovi pomaga pri hujšanju, spodbuja delovanje naših jeter, razstruplja telo, preprečuje prebavne motnje, krepi imunski sistem, vrača energijo, naše telo pa po postu tudi lažje prenaša poletno vročino. Enodnevni post s sadnimi in zelenjavnimi sokovi je odlična izbira, saj smo med tovrstnim postom le redko lačni, sokovi pa naše telo tudi temeljito prečistijo in nahranijo s potrebnimi hranilnimi snovmi.

Enodnevni post – postopek:

Dan pričnemo s kozarcem mlačne vode, v katero stisnemo sok pol limone. Jutro nadaljujemo s suhim ščetkanjem celotnega telesa in prho. Namesto zajtrka si skuhamo pol litra zeliščnega čaja, ki ga pijemo do “kosila”. V času kosila si z mešalnikom ali sokovnikom iz svežega sadja ali zelenjave in vode pripravimo sok, ki nadomesti glavni obrok dneva. Dan nadaljujemo s pitjem nesladkanih čajev in vode, saj moramo v času posta v telo vnesti vsaj 2 litra tekočine. Le tako telo zadostno hidriramo, tekočina pa pomaga tudi pri čiščenju telesa. Zvečer si iz svežega sadja ali zelenjave ponovno pripravimo sok in ga zaužijemo namesto večerje. Izbiramo med zelenjavo, ki slovi po svojih prečiščevalnih učinkih. To so korenje, zelje, zelena, kumare in pesa. Med enodnevnim postom pozabimo na kavo, alkohol, sladkor in moko. V kolikor je lakota prehuda, bomo najmanj “škode” povzročili z oreščki, ki so zakladnica vitaminov in mineralov. Ko enodnevni post končamo ne pozabimo nadaljevati s spomladansko dieto, v katero vključimo čim več surove zelenjave in stimulativnih začimb, ki pripomoreju k hitrejšemu metabolizmu (cimet, ingver, čili…). Le lahkotna prehrana namreč zagotavlja tudi lahkoten pomladni korak…

Recept za sadno-zelenjavni prečiščevalni sok:

Ingridients:

  • 1 grapefruit
  • 1 apple
  • 1 cucumber
  • 200 g špinače
Sadno-zelenjavni prečiščevalni sok.
Sadno-zelenjavni prečiščevalni sok.

Process:
Zelenjavo in sadje očistimo in narežemo na manjše kose, ki jih nato sočimo v sokovniku. V kolikor nimamo sokovnika, vse sestavine zmeljemo v električnem mešalniku.

With you since 2004

From 2004 we research urban trends and inform our community of followers daily about the latest in lifestyle, travel, style and products that inspire with passion. From 2023, we offer content in major global languages.