No puedes renunciar a los dulces, pero cada vez que comes un trozo de chocolate o comes un trozo de strudel de manzana, ¿te pica la conciencia? Entonces los postres exactos son perfectos para ti, una alternativa saludable y extremadamente sabrosa a los postres clásicos, con la que puedes disfrutar sin remordimientos.
Ste ljubitelj sladkega, a pazite na linijo? Ne odrekajte se sladicam zaradi tega, zgolj preklopite na postres reales. Te so precej bolj zdrave kot klasične, ravno tako slastne, a precej hitreje pripravljene in mnogo lažje prebavljive. Pa še to. Za presne sladice potrebujemo zgolj mešalnik! Akcija!
LEE MAS: Las mejores recetas con uvas
Receta: strudel de manzana fresca
Sestavine – presni jabolčni štrudelj:
Para la masa:
- 1 taza de almendras (también puedes usar avellanas)
- 1 taza de dátiles
Para el llenado:
- 1 manzana
- 1 limón
- 1/2 taza de pasas
- 1 cucharadita de canela
El proceso de elaboración de un strudel de manzana crujiente:
Mandlje in dateljne (predhodno jih lahko po želji za nekaj ur namočimo) v mešalniku dobro zmešamo, da nastane lepljiva masa. Testo položimo na peki papir in ga razvaljamo toliko, da je njegova debelina nekaj milimetrov. Nadevamo naribano jabolko, v katerega smo predhodno umešali rozine (te prej za eno uro namočimo), in sok limone. Nadev enakomerno razporedimo po celotnem testu, pustimo le petcentimetrski rob, da lahko s pomočjo peki papirja štrudelj zavijemo. Pa dober tek!
Recept – domača presna čokolada brez maščobe
Sestavine – domač presna čokolada brez maščobe:
- 145 g presnega kakava v prahu
- 100 g kakavovega masla
- 80 g agavinega sirupa
- 1 žlička vanilje
- kakavova jedrca/pistacija (za dekoracijo)
Postopek priprave domače presne čokolade brez maščobe:
Najprej kakavovo maslo stopimo nad vodno paro. Nato ga prelijmo v posodo in mu dodamo kakav, vaniljo in agavin sirup. Premešamo, da dobimo gladko in homogeno zmes. Vlijemo v modelčke za čokolado (lahko tudi improviziramo) in po želji okrasimo s sesekljano pistacijo, jedrci ipd. Za eno uro postavimo v hladilnik oz. zamrzovalnik, da se čokolada strdi. Pa veselo sladkanje!
Recept: nizkokalorični presni sladoled
Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom čokolade:
- 3 plátanos
- 1 cucharadita de cacao en polvo
- media cucharadita de vainilla en polvo
Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom jagode:
- 3 plátanos
- 170 gramos de fresas frescas
- 1 cucharadita de vainilla en polvo
Sestavine – nizkokalorični presni bananin sladoled z okusom vanilje:
- 3 plátanos
- 1 cucharadita de vainilla en polvo
El proceso de preparación de helado de plátano crudo bajo en calorías:
Predhodno zamrznemo banane, ki jih pred pripravo sladoleda pustimo 5 minut stati na sobni temperaturi, da se nekoliko odtajajo. Nato jih v multipraktiku mešamo toliko časa, da masa postane kremasta (vmes očistimo stene, da postopek pospešimo). Če želimo, lahko tu z izdelavo zaključimo, če želimo sladoled z okusom čokolade, jagode ali vanilje, pa dodamo naštete sestavine in še enkrat dobro premešamo, da se prah prerazporedi. V primeru jagod te zmešamo skupaj z bananami in jim nato dodamo vaniljo.
Recept: sadno-žitne presne ploščice
Sestavine – sadno-žitne presne ploščice (pribl. 10 ploščic):
- 200 g de avena
- 100 g de harina de coco
- 150 g mandljevih lističev
- 50 g de chocolate negro
- 30 g posušenih marelic
- 30 g posušenih brusnic
- 200 g izkoščičenih in nasekljanih dateljnov
- 50 g goji jagod
- 40 g lanenih semen
- 40 g bučnih semen
- 10 g kokosovega masla
- 1 žlica agavinega sirupa
- 1 cucharadita de extracto de vainilla
- 3 žlice pomarančnega soka
Postopek priprave sadno-žitnih presnih ploščic:
Semena prelijemo s pomarančnim sokom in pustimo stati 20 minut. Vse sestavine – razen goji jagod in brusnic – stresemo v električni mešalnik in mešamo, dokler ne dobimo enakomerno goste mase z rahlo hrustljavo teksturo. Masi dodamo goji jagode in brusnice ter rahlo premešamo. Zmes stresemo na podlago za valjanje in po potrebi dodamo še malo kokosove moke. Testo pregnetemo in razvaljamo na debelino približno 1 cm. Testo čez noč postavimo v hladilnik in naslednji dan razrežemo na po želji velike ploščice, ki jih položimo v s peki papirjem obloženo posodo oziroma pladenj. Odlične ploščice lahko hranimo v hladilniku kar 1 teden, po želji pa jih lahko tudi zamrznemo. Tako bomo imeli vedno pri roki izredno okusen in zdrav obrok.
Recept: veganski čokoladni puding
Sestavine – veganski čokoladni puding:
- 1 plátano
- 1 aguacate
- 2 cucharadas de cacao
- harina de coco (opcional)
El proceso de preparación del budín de chocolate vegano:
Pela un plátano maduro, quita la semilla del aguacate y pon ambos en una licuadora. Agregue el cacao y mezcle hasta obtener una masa suave y homogénea. Transfiera a un vaso o taza y espolvoree con harina de coco si lo desea. ¡Y eso es todo arte! ¡Que tengas una buena carrera!