fbpx

Familylab – “družinski laboratorij”

Projekt "družinskega laboratorija" Familylab je na podlagi štiridesetletnih izkušenj iz družinske terapije in svetovanja zasnoval priznani danski družinski terapevt in pisec Jesper Juul.   Kako ustvariti dobro družinsko vzdušje in kakovostne odnose v družini, med otroki in odraslimi ter ...

Projekt “družinskega laboratorija” Familylab je na podlagi štiridesetletnih izkušenj iz družinske terapije in svetovanja zasnoval priznani danski družinski terapevt in pisec Jesper Juul.

 

Kako ustvariti dobro družinsko vzdušje in kakovostne odnose v družini, med otroki in odraslimi ter kako svoje ljubeče občutke spremeniti v ljubeče vedenje? V pomoč nam je lahko organizacija Familylab Slovenija, slovenska veja matične organizacije Familylab International, ki družinam ponuja podporo, svetovanje in pomoč pri razvoju starševske kompetentnosti. Familylab je srečavališče za partnerje, starše in pa tudi strokovnjake. Je ‘’laboratorij’’, kjer se oblikuje sodobna družina. Pri Familylabu ne gre za neko novo metodo vzgajanja ali skupek nasvetov, kaj je najboljše za naše otroke, temveč se osredotočajo na kakovost življenja v družini, na kakovost življenja, kakor ga doživljajo starši in otroci, predvsem pa na kakovost razmerij med družinskimi člani. Familylab ponuja dobro preizkušena načela in vrednote, ki jih lahko uporabimo za smernice v družinskem življenju. Pri Familylabu verjamejo, da lahko staršem svetujejo in jim ponudijo navdih tako, da jim pomagajo spoznati, kdo so in kaj si želijo v zvezi s svojo družino in s konflikti, s katerimi se soočajo. Prepričani so da je vzgoja “učenje skozi preizkušanje”, vse dokler ne najdemo lastne poti. Otroci ne potrebujejo popolnih staršev, ki si ne dopustijo dvomov, temveč pristne starše iz mesa in krvi, ki ne vedo vsega, vendar so se vselej pripravljeni razvijati. Ustanovitelj Familylaba družinski terapevt in pisec Jesper Juul je organizacijo poimenoval ‘’družinski laboratorij’’, kjer lahko starši iščemo, odkrivamo in eksperimentiramo s svojim pogledom na razvoj družine. Za vsako družino velja, da za dobro in osebno rast družinskih članov ne zadošča le ljubezen. Naučiti se moramo, kako lahko svoje ljubeče občutke spremenimo v ljubeč odnos, tega pa se lahko naučimo samo od drugih in z drugimi. S tem namenom strokovnjaki Familylaba organizirajo seminarje za starše, strokovna usposabljanja za pedagoške in druge strokovne delavce, javna predavanja, skupine za starše, delavnice za mladostnike in številne druge dogodke.

 

Familylab, Inštitut za sodobno družino Manami, Koblarjeva 34, Ljubljana

www.familylab.si

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.