fbpx

Fantastična japonska metoda: izgubite centimetre v pasu in zmanjšajte bolečine v hrbtu!

Foto: posnetek YouTube

Zelo elegantna, enostavna in učinkovita metoda za izgubo centimetrov v pasu – nič vam ni treba storiti, le lezite na brisačo, ki ste jo zložili v zvitek. To je metoda japonskega zdravnika Toshikija Fukutsujija, specialista za akupunkturo, refleksoterapijo in masažo shiatsu.

Dr. Fukutsuji naj bi odkril, da je glavni vzrok za maščobne obloge na pasu neporavnanost medenične kosti. Po vrsti poskusov naj bi potrdil resničnost svoje hipoteze in zasnoval vajo za preprečevanje bolečin v hrbtu in za izgubo centimetrov.

Bistvo njegove metode je, da ležite na brisači, zloženi v zvitek, po nekaj minut trikrat na dan. Rezultat naj bi bila izguba dodatnih centimetrov v pasu.

Kako se izvaja vaja z brisačo?

1. Naredite zvitek iz brisače. Da ostane v zvitku, jo prevežite s trakom.
2. Usedite se na trdno in ravno površino (ne na posteljo!), najbolje na tla.
3. Položaj brisače mora biti tik pod popkom. Preverite – s kazalcem naredite črto od popka do brisače na obeh straneh. Zvita brisača mora biti nekoliko širša od širine hrbta.
4. Sprostite se. Stopala postavite v širini ramen in jih upognite tako, da se palca dotikata.
5. Roke iztegnite nad glavo. Dlani obrnite navzdol, mezinca se naj dotikata.

Iskreno, precej nerodna poza. Če vam je prvič težko iztegniti roke, ne skrbite, raztegnite se, kolikor se lahko. Pomembno je, da se mezinci na rokah in palci na nogah dotikajo. To je to! V tem položaju bi morali ležati pet minut. Vajo lahko ponovite trikrat na dan, vendar lahko prvič traja največ pet minut.

Ni težko, a na začetku je lahko nekoliko neprijetno. Vaja vas načeloma ne bi smela boleti, razen če imate težave s križem, v tem primeru se pred izvajanjem vaje posvetujte z zdravnikom. Če vam je pretežko prenašati potrebnih pet minut, začnite z minuto ali dvema in vsak dan povečujte, dokler ne dosežete petih minut.

Za dober rezultat ne zamudite niti enega dneva! V bistvu gre za neke vrste raztezanje. Če premaknete brisače pod dojke, boste lahko poskrbeli za prsne mišice. Če ga položite na del pod rebri, delate vaje za pas.

Tudi v teh petih minutah ležanja v tem položaju se kosti in sklepi premikajo. Zato po vsaki vaji vstanite zelo počasi. Najprej se obrnite na stran, nato se usedite in šele nato vstanite. Izogibajte se nenadnim gibom. Če imate kakršne koli težave s hrbtenico, hrbtom, se posvetujte s svojim zdravnikom ali ortopedom, ali jo lahko izvajate.

Tudi če ne verjamete v to metodo, vas nič ne stane, da jo preizkusite. Priporočamo, da si izmerite centimetre pred prvo vajo in po nekaj vajah, in morda vas čaka prijetno presenečenje! Z vajo se lahko izboljša tudi vaša drža, po celem vašem telesu imate lep, zdrav občutek, bolečine v hrbtu lahko prenehajo.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!