fbpx

Feng Shui: kje naj stoji štedilnik in kje hladilnik

Foto: envato

Verjamete ali ne, morda vam barva v kuhinji odganja dober finančni položaj ali celo napačno postavljen štedilnik?

Po Feng Shuiju je kuhinja simbol kariere in financ. Kuhinja je eden najpomembnejših prostorov v domu, predvsem, kjer se v njej zbira družina in kjer se pripravlja hrana. Zakaj? Berite naprej.

Za uspešno kariero in urejeno življenje bi morali tako razporediti predmete v kuhinji.

Kam naj postavimo štedilnik v kuhinji?

Po pravilih Feng Shuija štedilnik predstavlja naše finance in kariero, zato moramo paziti na njen položaj. Zaželeno je, da tudi med kuhanjem vidite vrata in ste obrnjeni proti štedilniku. Zagotavlja karierno perspektivo in vam pomaga nadzorovati življenje in finance.

Pazite na postavitev aparatov v kuhinji. Foto: Dayvison De Oliveira Silva / Pexels

Hladilnik v kuhinji

Mesto hladilnika ni določeno in ga lahko postavite kamorkoli želite, vendar ima Feng Shui za ta simbol posebno pravilo. Vaš hladilnik mora biti vedno poln, kot element vode pa pomeni družinsko blaginjo. Poleg tega mora biti vedno čist, da odstranimo negativno energijo, ki je v domu.

Razbita posoda

Razbitih, poškodovanih skodelic, krožnikov in kakršne koli keramične posode ne smete hraniti, da ne privabite nesreče in izgube denarja.

Zelena barva prinaša obilje. Foto: Max Vakhtbovych / Pexels

Barve v kuhinji

Najboljša barva za kuhinjo je po Feng Shuiju je zelena, ker privlači denar. Priporočljive pa so tudi druge svetle barve, ki prinašajo vedrost in pozitivno energijo.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.