Ferrari F8 Spider: presenečenje za konec poletja

Ferrari F8 Spider
Zadnjič posodobljeno: :

Poletje gre počasi že h koncu in ko smo že mislili da se je poslovilo, so pri Ferrariju poskrbeli, da ga ne bomo tako hitro pozabili. Ferrari F8 Spider je lepotec, ki nam bo grel misli čez dolgo zimo in zaradi katerega bomo komaj čakali naslednje poletje.

Če ‘odrežemo’ streho Ferrariju F8 Tributo, bomo dobili čudovito različico ‘zgoraj brez’, ki sliši na ime Ferrari F8 Spider. Uporablja isti V8 motor, kot še bolj športno naravnani 488 Pista in pridela 720 konjskih moči in 770 Nm navora. To je dovolj, da se bo ‘kabriolet’ od 0 do 100 km/h pognal v le 2,9 sekundah in dosegel končno hitrost pri 340 km/h. F8 Spider je za 20 kilogramov lažji od svojega predhodnika in le 20 kilogramov težji od modela 488 Pista Spider. Trda premična streha se lahko zapre ali odpre v zgolj 14 sekundah, vse to pa lahko počnemo do hitrosti 45 km/h. F8 Spider je prava izbira, če se ne želimo odpovedati udobju in moči, si pa vseeno želimo malo več svobode in vetra v laseh.

Za še bolj adrenalinsko vožnjo poskrbi 7-stopenjski samodejni menjalnik z dvojno sklopko in elektronsko nadzorovana zapora diferenciala. Le ta bo poskrbela, da bo avtomobil prilepljen na cesto, ali pa omogočila ‘odnašanje riti’, če si boste tako želeli in v nastavitvah izbrali možnost nadzorovanega ‘drifta’. Ferrari F8 spider bo na voljo že v prvih mesecih prihodnjega leta.

Galerija slik: Ferrari F8 Spider

Dodatne Informacije

Več informacij:
ferrari.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Električni avtomobili so v resnici za ½ cenejši od klasičnih avtomobilov!