Festival Maribor 2016

Zadnjič posodobljeno: :

Festival Maribor se koncentrira na združevanje različnih umetniških smeri s klasično glasbo. Cilja na široko publiko – od malčkov do starejših meščanov, predvsem pa želi privabiti tiste, ki so iz tako vrstnih dogodkov velikokrat izključeni. Festival Maribor 2016 bo tako v svojo publiko vključil tako starostnike, kot tudi zapornike in hospitalizirane osebe. Festival ima bogato zgodovino, saj njegove korenine segajo več kot pol stoletja v preteklost. Vsako leto festival na svojih odrih gosti vrhunske glasbenike ter po mnenju mnogih tujih in domačih medijev velja za enega najboljših poletnih evropskih festivalov.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Maribor

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

15€

Festival Maribor 2016, ki bo potekal med 6. in 17. septembrom, bo pod svojim okriljem široki publiki omogočil obisk bogatega kulturnega programa. Festival Maribor je bil leta 2014 po izboru spletnega portala The Culture Trip uvrščen med deset najboljših festivalov v Evropi, tudi mednarodna organizacija EFFE pa ga je potrdila kot umetniško kakovostnega in z velikim dometom vpliva na razvoj kulture na lokalni, nacionalni in mednarodni ravni.

 

Festival Maribor se fokusira predvsem na klasično glasbo
Festival Maribor se fokusira predvsem na klasično glasbo

Osrednje jedro tega kulturno-glasbenega dogodka nosijo velika tuja in domača imena glasbenega univerzuma. Pomemben tvornik dogodka je Komorni ansambel Festivala Maribor 2016, ki ga sestavljajo glasbeniki iz prve vrste Slovenske filharmonije, med drugimi tudi člani godalnega kvarteta Dissonance ter člani kvinteta Slowind.

Festival Maribor
Festival Maribor

Kot vsako leto bo tudi letos k sodelovanju pristopil Simfonični orkester SNG Maribor. Del programa je posvečen promociji mladih slovenskih umetnikov, ki jim bo sodelovanje s pomembnimi imeni v klasični glasbi pomenilo pomembno odskočno desko.

PREBERITE ŠE: Festival: Bunkerfest Izola 2016

Festival skrbi za promocijo mladih umetnikov
Festival skrbi za promocijo mladih umetnikov

Več o programu si lahko preberete tukaj. Vstopnice so že na voljo. Za večerni koncert  se cene začnejo pri 15€, za matinejo bo potrebno odšteti vsaj 3€, abonma 8ih koncertov pa stane 90€. Brezposelne osebe imajo v primeru nezapolnjene dvorane prost vstop. Invalidne osebe so upravičene do vstopnic po polovični ceni, študenti in upokojencem pa je omogočen nakup vstopnic z 20% popusta.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Šiška “Open” 2020: četrti dan urbanega dogajanja in glasbe bo!