Ei, sarma ei ole olemassa vain hapan versiossa. Sarma voi olla myös makea. Tänään esittelemme sinulle reseptin jumalalliseen jälkiruokaan. Herkullinen makea sulttaani sarma tai pasha lokum odottaa sinua huomenna lounaan jälkeen.
Nimate ideje za pripravo sladice? Potem poskusite s sladko sultanovo sarmo ali pašo lokum, po kateri si boste obliznili prste!
Ainesosat
- 200 g kokosa
- 1 litra maitoa
- 9 žlic sladkorja
- 6 ruokalusikallista jauhoja
- 5 žlic gustina
- 2 ruokalusikallista kaakaota
- 2 ruokalusikallista sokeria
- 100 g margariinia
- 100 g tummaa suklaata
- 150 ml makeaa kermaa
- pistacije za okras
Valmistautuminen
Mleti kokos enakomerno nasujemo in razporedimo po pekaču. Liter mleka prelijemo v ponev in dodamo 8 žlic sladkorja, 1 žlico sladkorja prihranimo za pozneje. V posodi zmešamo moko, gustin, kakav in 2 žlici sladkorja. Prilijemo 2 zajemalki mleka in dobro premešamo. Mleko zavremo in mu dodamo mešanico iz moke, gustina, kakava, sladkorja in 2 zajemalk mleka. Neprestano mešamo. Ko dobimo homogeno zmes, ji dodamo margarino, čokolado in preostalo žlico sladkorja in vmešamo. Nastalo maso prelijemo po kokosu v pekaču in damo za 30 minut v hladilnik. V ločeni posodi stepemo sladko smetano in z njo premažemo ohlajeno pecivo. Pecivo narežemo po dolžini na trakove in trak po traku previdno zvijemo v ruladice. Te prestavimo na krožnik in jih okrasimo z nasesekljanimi pistacijami. Pa dober tek!
Pripravo sladke sultanove sarme ali paše lokum si lahko ogledate tudi v priloženem videoposnetku.