fbpx

Filmi, ki jih v aprilu ne smete zamuditi

Kaj si bomo v aprilu lahko ogledali v kinu? Namig: to je mesec za ljubitelje akcije, fantazije in grozljivk!

To so filmi, ki prihajajo v aprilu v naše kinomatografe.

Črna komedija
Gringo (Gringo, 2018)


Nedavno poročen vljudni poslovnež ima delež v farmacevtskem podjetju, ki se pripravlja na vstop na borzo. Vse do dne, ko se mu življenje zaradi incidenta v Mehiki spremeni v pekel. V tistem trenutku postane vljudni ameriški poslovnež naenkrat zločinec. Črna akcijska komedija, ki nikogar ne bo pustila ravnodušnega.

od 5. aprila / Cineplexx, Kolosej

Znanstvenofantastični triler
Projekt: Titan (The Titan, 2018)


V bližnji prihodnosti, ko površje Zemlje ni več primerno za naselitev, je nekdanji pilot zračnih sil Rick Janssen izbran za vojni eksperiment ustvarjanja človeka, ki je sposoben preživeti v surovem okolju Saturnovega meseca Titan. Ko se s svojo družino preseli na otok v Atlantskem oceanu, Rick ugotovi, da je eksperiment drugačen, kot je pričakoval, in da cel program skrivnostni poskus za kolonizacijo Titana in širjenje meja človekovih izkušenj.

od 5. aprila / Cineplexx, Kolosej

Romantična fantazijska drama
Dan za dnem (Every Day, 2018)


Šestnajstletnik z imenom “A”, ki se vsak dan zbudi v telesu drugega sovrstnika, ne glede na spol ali raso, se drži strogih pravil, po katerih živi: Nikoli se ne naveži na druge! Trudi se ostati neopažen! Ne vpletaj se! In tako naprej, dokler ne sreča sovrstnice Rhiannon. Takrat prvič v življenju začuti ljubezen, prvič hrepeni po drugem bitju, prvič najde nekoga, s katerim si želi biti dan za dnem, vsak dan. Toda ali mu lahko Rhiannon vrača ljubezen?

od 12. aprila / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Gaston zgaga (Gaston Lagaffe, 2018)


Gaston je zaposlen kot znanstvenik v uspešnem podjetju, katerega geslo je: “Narediti koristno iz nekoristnega”. Gastona se zdrav razum izogiba v širokem loku in zahvaljujoč svoji nerodnosti nenehno izziva nezgode, kar spravlja ob živce njegovega šefa. Seveda prav nič ne pomaga dejstvo, da Gaston v pisarno prihaja s svojim mačkom, galebom in zlato ribico ter vozi avto iz leta 1920, ki energijo pridobiva na sončne celice. Ali bo Gastonu uspelo rešiti podjetje pred samim sabo?

od 12. aprila / Cineplexx, Kolosej

Akcija
Rampage: Veliko razdejanje (Rampage, 2018)


Primatolog Davis Okoye, ki sicer ne dovoli, da se mu ljudje čustveno preveč približajo, je navezal neomajno vez z Georgom, izjemno inteligentnim odraslim goriljim samcem, za katerega skrbi že od njegovega rojstva. Toda ko gre po zlu neuradni genetski poskus, se ta nežna opica nenadoma prelevi v gromozansko besnečo zver. In – kar je še huje – kmalu postane jasno, da so podobno preobražene tudi nekatere druge živali. Ti na novo ustvarjeni alfa plenilci sejejo grozo po Severni Ameriki in uničujejo vse, kar se jim znajde na poti. Zdaj mora Davis ustaviti katastrofo globalnih razsežnosti in rešiti bitje, ki je bil nekoč njegov prijatelj.

od 12. aprila / Cineplexx, Kolosej

Nadnaravni triler, grozljivka
Tiho mesto (A Quiet Place, 2018)


V filmu spremljamo štiričlansko družino, ki je prisiljena živeti v popolni tišini. Da jih ne bi napadle skrivnostne sile, ki jih lahko najdejo samo, če jih tudi slišijo, je njihov vsakdan do popolnosti prilagojen temu, da vse počnejo brez vsakršnega šuma. Njihovo gibanje je omejeno, sporazumevajo se v znakovnem jeziku, tudi otroka sta prisiljena v igro, ki se odvija v čisti tišini. Čeprav so dobro organizirani in življenju v tišini posvečajo vso svojo pozornost in energijo, se kmalu zaplete …

od 12. aprila / Cineplexx, Kolosej

Komedija
Počutim se lepo (I Feel Pretty, 2018)


Renee Bennet ve, kako se dekle povprečnega videza in z nekaj kilogrami preveč počuti v okolju, kjer so ideali postavljeni visoko in kje nisi nič, če tvoja postava in videz nista vedno brezhibna. Vse dokler se med padcem s sobnega kolesa v telovadnici močno ne udari v glavo, kar povzroči nenavadni obrat, ki debelušni Renee v trenutku spremeni življenje. In perspektivo.

od 19. aprila / Kolosej

Akcijska komedija
Taksi 5 (Taxi 5, 2018)


Na vrsti je že peto nadaljevanje najslavnejše francoske akcijske komedije, ki jo je pred skoraj 20 leti režiral Luc Besson. Policijski uslužbenec, ki ga premestijo na policijsko postajo Marseilla, dobi nalogo prijeti skupino italijanskih roparjev v Ferrarijih. Pregoni po ozkih ulicah in tudi po avtocesti bodo tudi tokrat v izobilju, v tem nadaljevanju pa bo imel eno ključnih vlog legendarni beli Peugeot 407.

od 19. aprila / Cineplexx, Kolosej

Akcijska srhljivka
Želja po maščevanju (Death Wish, 2018)


Paul Kersey je kirurg, ki je vsak dan priča posledicam nasilja v svojem mestu. Nekega dne prideta tako v bolnišnico tudi njegova soproga in hči, ki sta bili žrtvi napada v njihovi hiši. Ker je policija prezaposlena z drugimi zločini, se Paul, lačen maščevanja, odpravi na lov za napadalci na njegovo družino. Ko anonimni morilec zločincev pritegne medijsko pozornost, se začne mesto spraševati, ali je ta smrtonosni maščevalec angel varuh ali besen krvnik.

od 19. aprila / Cineplexx, Kolosej

Znanstvena fantastika
Maščevalci: Brezmejna vojna (Avengers: Infinity War, 2018)


Marvelov film Maščevalci: Brezmejna vojna je še nikoli videno filmsko potovanje, ki je nastajalo deset let, in zajema celoten Marvel Cinematic Universe. Na velika platna nam prinaša končni, najsmrtonosnejši obračun vseh časov. Maščevalci in njihovi zavezniki superjunaki morajo biti pripravljeni žrtvovati vse, da bi lahko premagali mogočnega Thanosa, preden ta s svojim rušenjem in uničenjem pokonča celotno vesolje.

od 26. aprila / Kolosej

Nadnaravni triler, grozljivka
Resnica ali izziv (Truth or Dare, 2018)


Skupina dobrih prijateljev se še zadnjič, preden gre vsak na svojo fakulteto, odpravi na skupne počitnice v Mehiko, kjer jih po pijanski noči šarmantni neznanec prepriča v igro “resnica ali izziv”. Po odigrani igri pa se skupini začnejo dogajati nadnaravni pojavi in kmalu ugotovijo, da se igra z njimi igra. Sprva čisto nedolžna igra se sprevrže v grozljive prizore, kjer vsakogar, ki ne pove resnice ali zavrne izziv, vpričo ostalih nekdo ali nekaj kaznuje. Da bi se rešili smrtonosne igre, morajo prijatelji znova najti neznanca.

od 26. aprila / Cineplexx, Kolosej

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!