fbpx

Filmska premiera: Ugrabitev – psihološki triler

Vrhunski psihološki triler Ugrabitev, zgrajen na napeti in avtentični zgodbi ter prepričljivih igralskih nastopih, je delo Tobiasa Lindholma, ki je sodeloval tudi kot soscenarist pri Vinterbergovem Lovu.

Pomembne Informacije
Kdaj?
Kje?
Kinodvor
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
4-6€

Indijski ocean, sodobnost. Dansko tovorno ladjo MV Rozen nekaj dni po izplutju iz pristanišča ugrabijo somalski pirati in v zameno za izpustitev talcev zahtevajo veliko vsoto denarja. Direktor prevozniškega podjetja Peter Ludvigsen nemudoma poišče pomoč strokovnjaka, vendar kljub njegovim svarilom vztraja, da se bo s pirati pogajal sam. Medtem ko se dnevi počasi spreminjajo v tedne, tedni pa v mesece, napetost med člani posadke, njihovimi družinami, pa tudi med pirati samimi, vse bolj narašča.

Podobno kot Lindholmov režijski prvenec R, ki je bil posnet v resničnem zaporu, z resničnimi pazniki in bivšimi kaznjenci, je tudi Ugrabitev nastajala v realističnih pogojih. Ekipa je snemala v Indijskem oceanu, na ladji, ki je bila leto prej ugrabljena, ter v prostorih prevozniškega podjetja, kjer so se dejansko odvijala pogajanja. V eni izmed vlog nastopi profesionalni pogajalec, ki se je snemanju najprej pridružil kot svetovalec.

Dodatne Informacije

Triler

Ugrabitev (Kapringen, Danska, 2012)

Režija: Tobias Lindholm. Igrajo: Pilou Asbæk, Søren Malling, Dar Salim, Roland Møller, Gary Skjoldmose Porter, Abdihakin Asgar, Amalie Alstrup, Amalie Vulff Andersen, Linda Laursen, Keith Pearson.

7. 5. 2014, Kinodvor

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.