Filmski festival Kino Otok 2017

Zadnjič posodobljeno: :

Med 31. majem in 4. junijem 2017 bo v Izoli in v drugih slovenskih krajih potekal filmski festival Kino Otok 2017. Program enega od pomembnejših poletnih filmskih festivalov na naših tleh bo obsegal skrbno izbrane filme, namenjene laični in strokovni javnosti. Posebna gostja letošnjega festivala bo italijanska režiserka Loredana Bianconi. Lepo vabljeni.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

Izola

Organizator

Kino Otok

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

5 €

Filmski festival Kino Otok 2017 se bo odvijal med 31. majem in 4. junijem 2017. Glavno prizorišče festivala ostaja njegov rojstni kraj Izola, nekatere projekcije pa bodo dobri glas o dogodku razširile tudi po drugih večjih slovenskih mestih.

Festival Kino Otok bo potekal v Izoli
Festival Kino Otok bo potekal v Izoli.

Letošnji program festivala Kino Otok 2017 bo zaobjemal filme, ki pod objektivni (ki pa je morda najbolj objektiven takrat, ko je subjektiven) objektiv postavljajo osebno ali družbeno zgodovino. Ideja za konceptom je stkana predvsem iz dejstva, da o zgodovini vemo le malo, če jo spoznavamo zgolj z zornih kotov tistih, ki jo pišejo: zmagovalcev. Tako se bodo filmi, ki jih bomo videli v sklopu festivala, lotili raziskovanja tudi tistih zgodovinskih zgodb, ki so morda dolgo časa ostale zamolčane.

PREBERITE ŠE: Teden možganov 2017: Krizni novi svet

Pomembnejši dogodek festivala bo projekcija novega filma Loredane Bianconi
Pomembnejši dogodek festivala bo projekcija novega filma Loredane Bianconi.

V kontekstu dojemanja zgodovine se bo predstavila italijanska umetnica Loredana Bianconi z novim filmom Prek morja (Oltremare, 2017), s festivalom Kino Otok pa se bo povezal tudi avstrijski festival Diagonale, ki bo v Izolo prinesel sklop prodornejših avstrijskih kratkih filmov.

Dodatne Informacije

Več informacij:
isolacinema.org

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Smile Nation Ljubljana 2021: prihajata najboljši didžejki na svetu Nervo