Filmski napovednik: Saint Laurent (2015)

Biografija o Saint Laurentu.

Verjeli ali ne, letos v kino prihajata kar dva filma o modni oblikovalski ikoni. Prvi je v naslov stlačil celotno njegovo ime, torej Yvesa Saint Laurent, medtem ko ta, ki ga ''pomerjamo'' in, ki je precej bolj zvezdniško obarvan, nosi le naziv Saint Laurent. Režisersko taktirko nad francoskim filmom je vihtel Bertrand Bonello, medtem ko se je v modnega oblikovalca prelevil Gaspard Ulliel, igralec in obraz Chanela.

Saint Laurent je ganljiva biografija o francoskem modnem oblikovalcu, ki pa se manj osredotoča na njegovo oblikovalsko delo, zato pa toliko bolj razišče njegove privatne, tudi temačne kotičke, vključno s škripanjem v razmerju z dolgoletnim ljubimcem in sodelavcem Pierrom Bergéjem (Jérémie Renier). Ne zamiži pa niti, ko gre za njegovo dolgoletno zlorabo opojnih substanc.

PREBERITE ŠE: Filmski napovednik: Last Knights (2015)

Razburkano življenje Yvesa Saint Laurenta je zdaj ujeto tudi na platno.
Razburkano življenje Yvesa Saint Laurenta je zdaj ujeto tudi na platno.

Pomembno vlogo v filmu ima jasno tudi njegova muza in asistentka Loulou de la Falaise, ki jo igra Lea Seydoux, obraz Prade in najnovejše Bondovo dekle (Spectre).

Dodatne Informacije

Biografija
Saint Laurent
(Francija, 2014)

Režija: Bertrand Bonello. Igrajo: Gaspard Ulliel, Jérémie Renier, Louis Garrel, Léa Seydoux, Amira Casar, Aymeline Valade, Helmut Berger, Micha Lescot, Valeria Bruni Tedeschi, Valérie Donzelli, Jasmine Trinca, Dominique Sanda, Antoine Cholet, Brady Corbet, Thierry de Peretti.

V kinu od 8. maja 2015.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To so filmi, ki prihajajo to jesen v kino: Tenet, Ni čas za smrt, Čudežna ženska 1984