Koncert: Edinstvena Patti Smith prihaja v Križanke

Zadnjič posodobljeno: :

Glasbenica, pesnica, botra punka, revolucionarka, borka za pravice, umetnica, aktivistka, vizionarka – to je le nekaj oznak, ki pa še zdaleč niso dovolj, da bi lahko opisali Patti Smith in njen neprecenljiv vpliv na svet glasbe, poezije, umetnosti in aktivizma. 2. avgusta prihaja s koncertom v Križanke v Ljubljani.

Pomembne Informacije
Kdaj?

Kje?

Križanke, Ljubljana

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

early bird: 38€

Patti Smith se ne da popredalčkati, saj je njen opus preprosto preveč raznolik in samosvoj. Njeno ime je postalo sinonim za preplet poezije in rock glasbe, nekonvencionalnosti in boja proti sistemu, predvsem pa je širnemu svetu pokazala, da ženska enakopravnost velja tako na odru kot pred njim.
Po hipijevsko obarvanih, optimističnih 60-ih in dokončnemu razkroju idealiziranega ameriškega sna po vietnamski vojni, se je Amerika znašla na političnemu in kulturnemu prepihu. Ta poligon je bil kot nalašč ustvarjen za Patti Smith, ki je pridrvela na plano, odeta v barve ulične poezije, urbane senzibilnosti in nakazala novo glasbeno smer, ki je za vedno spremenila svet glasbe. V drugi polovici 70-ih je na sceno pridirjal punk, že pred “uradno eksplozijo” pa je bila tukaj Patti, ki je leta 1975 izdala svoj prvenec Horses, njen kritiško najbolje sprejet album, ki je služil kot neke vrste katalizator za celotno vzhodno-obalno punk in new wave sceno.

PREBERITE ŠE: Koncert Body Count feat Ice-T ponovno v Ljubljani

Patti je korenito vplivala na razvoj newyorške in globalne glasbe in je bila inspiracija za glasbene izvajalce iz vseh vetrov – Ramones, Madonna, Bruce Springsteen, Sonic Youth, PJ Harvey, R.E.M., Courtney Love, Pretenders, Television, Cat Power, to je le peščica izvajalcev, ki priznava njen vpliv.
V nedeljo, 2.avgusta 2015, bo Patti Smith s spremljevalno skupino v celoti odigrala ravno prelomni album Horses, bržkone pa lahko pričakujemo tudi ostale skladbe iz njene bogate diskografije.
Vstopnice so na voljo Dallas Music Shopu (Mirje 12, Ljubljana), kjer bo prvih nekaj kupcev sodelovalo v nagradni igri, v kateri bomo podeljevali knjigo Patti Smith: Pač mulca (2011, Založba Modrijan) in Eventimovi spletni prodaji na www.eventim.si.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Triglav the Rock Ljubljana 2020 – Street Edition: plezalni šov, kot ga še niste videli!