fbpx

Foto manipulacije Erika Johanssona: Ko nemogoče postane mogoče

Švedski fotograf in mojster retuširanja Erik Johansson v fotografski objektiv ne lovi trenutkov, temveč ideje. Njegovo delo so neverjetne fotografske manipulacije, ob ogledu katerih izgubimo občutek, kaj je resnično in kaj ne, vse kar se nam zdi nemogoče, pa kar naenkrat postane mogoče.

Švedski fotograf Erik Johansson je perfekcionist in to je vidno tudi na njegovih fotografijah. Četudi je ena sama fotografija v resnici sestavljena iz več sto posameznih fotografij, ki zahtevajo ure in ure tehnično zahtevne računalniške obdelave, z delom ne odneha vse dokler končna fotografija ne deluje, kot da je bila s pritiskom na gumb in ‘’škljocem’’ pravkar zares posneta. In zdi se, da mu uspeva: med gledanjem fotografij se namreč kar nekajkrat zalotimo, kako na prvi pogled deluje vse povsem vsakdanje. Šele nato pride tisti ‘’Wait what?!?’’ trenutek, ki nas strese, da ob fotografiji ostanemo brez besed.

PREBERITE ŠE: Photoshop čarovnik : neverjetne foto manipulacije

Johansson, ki trenutno živi in dela v Berlinu, jemlje vsako fotografsko manipulacijo kot svojevrsten izziv. Cilj pa je vedno isti: prepričati gledalca z neverjetnim realizmom nadrealističnega, dati krila domišljiji in odpirati tista vrata, za katerimi nemogoče postane mogoče.

Neverjetne foto manipulacije Erika Johanssona si oglejte v naši galeriji!

Dodatne Informacije

Več o avtorju:  
erikjohanssonphoto.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!