fbpx

Fotograf Peter Irman svetuje, kako s pametnim telefonom narediti odlično fotografijo

Tehnološki velikan Xiaomi iz leta v leto presega meje svoje globalne priljubljenost, predvsem na področju premium pametnih telefonov, kjer so v preteklem letu dosegli kar 160% rast. Njihov najnovejši flagship Xiaomi 12T Pro pa je s svojo kamero in ostalimi lastnostmi prepričal tudi slovenskega fotografija Petra Irmana.

Na povabilo Xiaomi-ja, smo se s Petrom Irmanom družili na Bledu, kjer smo iz prve roke spoznali izjemno izkušnjo fotografiranja s pametnim telefonom Xiaomi 12T Pro.

Prednosti pametnega telefona Xiaomi 12T Pro

Kot poudarja Peter Irman sta glavni prednosti telefona večje tipalo v primerjavi z ostalimi pametnimi telefoni in ločljivost 200MP, ki z velikim dinamičnim razponom omogoča velike izreze posnetih fotografij s Xiaomi ProCut.

Za odlično fotografijo nikakor ne gre spregledati funkcije Xiaomi ProFokus, ki z izjemno hitro in avtomatsko zaznavo obraza naredi vedno ostre fotografije.

Foto: Peter Irman

Revolucionarna strojna oprema in Xiaomijevi lastnimi naprednimi algoritmi AI zagotavljajo vrhunske slike z visoko jasnostjo, močno nočno fotografijo in hitrim ostrenjem. Velika zaslonka objektiva F/1,7 omogoča mehko neostrino v globino in zajem fotografije v slabših svetlobnih pogojih. Za izjemno natančno zoomiranje pri fotografijah nam je v pomoč In-senzor Zoom. Širokokotni objektiv omogoča 120-stopinjski zajem fotografije, za odlične in ostre posnetke v slabih svetlobnih pogojih pa poskrbita funkcija Xiaomi Mega Nights in OIS – optična stabilizacija objektiva.

Dodatna prednost Xiaomi T12 Pro je 120W ultra hitri polnilec, ki bo poskrbel, da bo baterija telefona napolnjena do 100% v manj kot 20 minutah.

Kako s Xiaomi 12T Pro narediti profesionalne fotografije

  • Portretni način in ProFokus omogočata portretiranje s profesionalnim izgledom, naravnim tonom kože in mehko ostrino v globino.

 

  • PORTREIT način ustvari bolj profesionalne fotografije kot avtomatski FOTO način.

 

  • Zajem fotografije omogoča 120-stopinjski kotni zajem.

 

  • Uporaben tudi za zahtevnejše fotografiranje jedi.

 

  • Naravne in živahne barve na fotografijah.

Xiaomi 12T Pro je odličen telefon za vse tiste, ki iščejo izboljšano zmogljivost in kreativne načine za ustvarjanje vsebine. Serija Xiaomi 12T je že na voljo za prednaročila. Vsi, ki si boste svoj telefon rezervirali do 12. oktobra, boste ob nakupu prejeli Mi Robot Vacuum Mop 2 Lite. Več o posebni ponudbi si poglejte na pletni strani mi-store.si.

Redmi Pad: tablica za super zabavo


Na Xiaomi dogodku na Bledu smo imeli priložnost spoznati tudi tablico Redmi Pad, ki se ponaša s štirimi zvočniki, opremljeni z Dolby Atmos in hitrostjo osveževanja 90 Hz. Naprava z 10,61-palčnim zaslonom je prva tablica na svetu, ki je prejela certifikat SGS za nizko raven utrujenosti vida. Poleg tega je Redmi Pad pridobil certifikat s strani TÜV Rheinland, s čimer so vaše oči dobro zaščitene in se počutite bolj udobno tudi med gledanjem. Z izjemno širokokotno sprednjo kamero z 8 MP 105° in tehnologijo FocusFrame je naprava popolnoma usmerjena v skupinske video klice, s čimer nihče ne bo ostal izven kadra.

Redmi Pad, ki ga napaja zmogljiva baterija 8.000 mAh in je opremljen z 22,5 W priloženim polnilnikom (podpira 18 W hitro polnjenje), zagotavlja neskončno zabavo pri maratonskem igranju, gledanju filmov ali celo večurnem fotografiranju.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.