fbpx

5 nenavadnih načinov, s katerimi pripomorete k občutku sreče

Foto: Unsplash/CAtalin Pop
Zadnjič posodobljeno: :

Meditacija, gibanje, glasba,… obstaja vrsta znanih načinov, ki nas naredijo srečnejše in pripomorejo k boljšemu počutju. Obstaja pa tudi nekaj nenavadnih poti, za dosego prijetnejših občutkov, ki jih nekateri enačijo s srečo.

Spletna stran The Healthy.com je objavila nekaj nenavadnih načinov, za dosego boljšega počutja. Morda pa vam kdaj pridejo prav.

Podrgnite svoje ušesa

Ušesna refleksologija je izraz s katerim poimenujemo stimuliranje točk pritiska v ušesu, ki naj bi bile povezane s posameznimi predeli telesa (stopalo, mehur,…). Z nežno masažo ušesnih mečic in stimuliranjem omenjenih točk pa lahko zmanjšate tudi negativna občutja. Če se počutite slabo ali preobremenjene, poskusite zmasirati zunanji ušesni obroč.

Foto: Unsplash/Kal Visualis

Kosilo na plaži

Morje že samo po sebi prinese prijetnejša občutja. Nedavna študija Univerze v Sussexu pa je pokazala, da prehranjevanje za pisalno mizo zmanjšuje vaš indeks sreče. Zato kosite raje v parku, si privoščite obrok v restavraciji ali uživajte v domačem obroku, saj le te po raziskavi sodeč povečuje vaš količnik sreče. Najvišji pa je bil izmerjen pri tistih, ki so si privoščili obrok na morski obali.

Prepričajte se, da seksate več kot vaši sosedje

Ta nasvet zveni nenavadno, pa vendar je raziskava Univerze Colorado Boulder, v kateri je sodelovalo kar 15 tisoč ljudi, pokazala, da so najsrečnejši tisti, ki imajo spolne odnose vsaj dva do trikrat na mesec. Ti imajo kar za tretjino več možnosti, da se bodo počutili srečne, kot tisti, ki v zadnjem letu spolnih odnosov sploh niso imeli. Še ena zanimivost raziskave: tisti, ki so bili prepričani, da so spolno bolj aktivni od sosedov, so bili po mnenju raziskovalcev sodeč precej bolj srečni.

Prodaja nepremičnine

Uganete, kateri poklic velja za najsrečnejšega? Po poročanju revije Forbes se s tem nazivom lahko pohvalijo nepremičninski agentje. Spletno mesto za zaposlovanje CareerBliss.com je več kot 65.000 ljudi anketiralo o dejavnikih sreče na delovnem mestu in ugotovilo, da so na vrhu seznama  prav nepremičninski agenti.

Igraj video igre

Pri anketiranju občasnih igralcev video igric v domu za starostnike (povprečna starost anketirancev je bila 77 let), jih je kar 67 odstotkov poročalo, da je igranje iger zmanjšalo njihovo depresivno razpoloženje.

 

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.