fbpx

Framework: modularni prenosnik, ki ga lahko popravimo sami

Novo zagonsko podjetje, imenovano Framework, si prizadeva za revolucijo v potrošniški elektronski industriji z ustvarjanjem vrhunskega prenosnika, ki ga je mogoče prilagoditi, nadgraditi, prav tako pa ga lahko popravimo sami. Sodeč po tehničnih podatkih je videti, da bi podjetje lahko le uspelo v svojih prizadevanjih.

Prenosnik Framework temelji na modularnem konceptu, zaslon, tipkovnico, baterijo, magnetno ploščo in druge dele pa je enostavno zamenjati. Ima tudi zelo inovativen sistem vhodov s svojimi razširitvenimi karticami. Zamenljive kartice vsebujejo vhode, kot so USB-A, USB-C, HDMI in MicroSD, vse jih je mogoče prilagoditi in enostavno zamenjati, da ustrezajo vašim potrebam, ali posodobiti, ko je na voljo nova tehnologija.

Prenosnik Framework
Foto: Framework

Pravzaprav bo mogoče zamenjati celotno matično ploščo računalnika, ko bodo prišle nadgrajene različice, vsako popravilo pa je dovolj preprosto, da lahko uporabnik opravi brez pomoči. Kar zadeva specifikacije računalnika, gre za izjemno zmogljiv prenosnik, ki se ponaša s 13,5-palčnim zaslonom, procesorji Intel Core 11. generacije in vgrajeno spletno kamero 1080p s 60 sličicami na sekundo (s stikali za zasebnost) in mikrofon. Zaenkrat še ni objavljena nobena cena, vendar naj bi se okvirno prenosnik začel prodajati to poletje.

Mogoče bo zamenjati celotno matično ploščo računalnika, ko bodo prišle nadgrajene različice.
Foto: Framework

Dodatne Informacije

frame.work

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!