VAIO Z: Sony je predstavil prvi prenosnik na svetu s 3D-oblikovanim ohišjem iz ogljikovih vlaken

Zadnjič posodobljeno: :

VAIO je znan po izdelavi prenosnikov, ki lahko vgradijo presenetljivo veliko moči v neverjetno tanka ohišja. VAIO Z je morda najbolj ambiciozen izdelek podjetja doslej.

VAIO je bil prvotno ustanovljen leta 1996 kot Sonyjeva lastna računalniška znamka, da bi se pomeril s konkurenčnimi sodobnimi osebnimi računalniki. Čeprav je manjše tehnološko podjetje s sedežem v Naganu več kot desetletje in pol preživelo v ospredju računalniškega sveta, je podjetje postopoma začelo opuščati prenosne računalnike in od leta 2017 v tem sektorju razmeroma miruje. Danes pa se to spreminja! Japonsko podjetje je namreč predstavilo svoj najnovejši prenosnik VAIO Z.

Ta lahek prenosnik ima izjemno tanek 14-palčni zaslon Ultra HD 4K, USB-C Thunderbolt 4, vhod HDMI in 1/8″ vhod za slušalke, 10 ur delovanja baterije, operacijski sistem Windows 10, visokozmogljiv procesor Intel Core i7-11375H, grafiko Iris Xe ter najmanj 16 GB pomnilnika in 512 GB notranjega prostora, čeprav obstajajo tri različice z do 32 GB pomnilnika in 2 TB SSD prostora.

Sony VAIO Z
Foto: VAIO

Največja novica pa je nedvomno monokokno ohišje, v celoti izdelano iz karbonskih vlaken s pomočjo 3D-tiskanja. To je prvič, da je tovrstna konstrukcija uporabljena na prenosnem računalniku. To daje prenosniku težko 900 g in sposobnost, da preživi padec z več kot 1,2 metra.

VAIO Z je že na voljo za prednaročilo, cena se začne pri 3.579 ameriških dolarjev.

Sony VAIO Z
Foto: VAIO

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljši pametni spremljevalci vadbe 2020 – najboljše športne ure in merilniki vadbe