Free Your Feet – športne nogavice iz materiala močnejšega kot kevlar, ki bodo šle z vami v grob!

Nenadkriljive nogavice Free Your Feet.

Nogavice uporabljamo vsak dan, cel dan (okej, razen poleti, ko je res vroče), zato je njihova kvaliteta še kako pomembna. A nobene nogavice na sežejo do kolen (no razen dokolenke) športnim nogavicam na prste Free Your Feet (FYF) znamke Swiss Barefoot Company, ki je izdelala neprebojne in praktično neuničljive nogavice na prst iz materiala, ki je močnejši kot kevlar! Nogavice, ki so trpežnejše kot obutev dobite na Kickstarterju.

Podjetje Swiss Barefoot Company je izdelalo praktično neuničljive nogavice na prste Free Your Feet, ki varujejo vaše noge kot tajna služba predsednika ZDA in bodo šle z vami v grob. Narejeno so namreč iz materiala Dyneema nizozemskega podjetja DSM, ki je 15x močnejši kot jeklo in celo močnejši kot para-amid sintetično vlakno znano kot kevlar, ki ga uporabljajo v neprebojnih jopičih. Izdelane so za uporabo med aktivnostmi, ki od uporabnika sicer zahtevajo, da je bos. Njihov namen pa ni toliko neuničljivost- čeprav so, kot trdi švicarsko podjetje, stkane iz najmočnejšega vlakna na svetu– kot to, da zaščitijo podplate in druge dele stopala pred urezninami in drugimi poškodbami.

Nogavice Free Your Feet se ne ustrašijo nobenega izziva.
Nogavice Free Your Feet se ne ustrašijo nobenega izziva.

Odporne so na vodo in imajo na podplatu pikice za boljši oprijem na spolzkih površinah kot je na primer deska za surfanje. Na voljo so kot klasične ali kratke nogavice (za moške in ženske), ki pa bi jih prej iskali na oddelku obutve kot pa nogavic, saj jih lahko smatramo kar za športne copate (sploh, ker jih zelo enostavno obujemo in sezujemo). Kos so namreč tudi ostrim skalam, skratka vsakršnim tudi še tako neugodnim razmeram, ki ste jim podvrženi pri vaši aktivnosti.

PREBERITE ŠE: Sole Socks: Nogavice, ki bodo rešile poletje


Človeška noga je bila ustvarjena, da bi bila bosa in Švicarji pravijo, da so želeli ustvariti izdelek, ki bo pomagal atletom, da si povrnejo ta prvinski občutek stika s tlemi in da telo lahko izkusi večjo mišično aktivnost, za katero jih ”prikrajša” športna obutev. FYF nogavice lahko za (preračunanih) 45 evrov prednaročite na Kickstarterju, kjer so še pred koncem kampanje presegle zastavljen finančni cilj za večkrat kot so močnejše od jekla.

Dodatne Informacije

Več informacij:
kickstarter.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Ženske torbice za 2021: to so najbolj modne torbice tega leta