fbpx

Fujifilm: retro-moderne kamere Fujifilm, po katerih vedno bolj posegajo videografi

Fujifilm v zadnjih nekaj letih ustvarja izjemne izdelke oziroma je tisto podjetje v svetu fotografije in videografije, ki silovito napreduje, a pri tem zares posluša, kar jim sporočajo uporabniki. Zadnji izdelki, kot so X-T3, X-T30 in X Pro3, tako postajajo izjemno priljubljeni tudi pri pregovorno izbirčnih videografih.

Fujifilm je v več kot 80-letni zgodovini podjetja večkrat premikal tehnološke mejnike in vselej z velikim naborom inovacij spreminjal svet fotografskih tehnologij. Njihovi izdelki so poleg japonske tehnološke dovršenosti prinašali izrazit oblikovni pristop, ki jim ga je uspelo ohraniti vse do danes. Tudi zato po njihovih izdelkih posegajo tisti, ki veliko dajo na oblikovanje, saj je dizajn decentna kombinacija retrošika in novodobnih tehnologij.

V zadnjih nekaj letih lahko Fujifilm označimo za eno izmed tistih znamk, za katero se odločajo pravi ljubitelji odličnosti pri fotografiji. Hkrati pa po njihovih izdelkih vedno bolj posegajo tudi profesionalni videografi, ki so model X-T3 glede zmogljivosti postavili visoko med najboljše v svojem razredu. S svojim kontinuiranim razvojem v sozvočju s posluhom do uporabnikov pa je prav Fujifilm tisto podjetje v industriji z največ pozitivnimi premiki v zadnjem obdobju.

Ker je fotografija strast, so mogoče letošnji prazniki pravi trenutek, da nekomu podarite nekaj odličnega, večnega in tehnološko dovršenega.

Za vas smo pripravili izbor kamer Fujifilm, ki jih preprosto ne smete spregledati, ko se odločate za novo fotografsko oziroma videografsko opremo!

FUJIFILM X-T30

15–45 mm, f3,5–5,6, OIS

FUJIFILM X-T30
FUJIFILM X-T30

Ena najbolj zaželenih kamer ta hip, ki za večjo X-T3 ne zaostaja veliko, saj si z njo deli skupni 26,1 MP senzor in odlični avtofokus. Poleg odličnih fotografij kakopak zmore zajemati tudi video v 4K/30p. Z zgoraj navedenim kit objektivom (aparat + objektiv) pa je odlična v vseh scenarijih.


FUJIFILM X-T3

18–55 mm, f2,8–4, OIS

FUJIFILM X-T3
FUJIFILM X-T3

Velika množica videografov prav X-T3 uvršča v vrh videografskih izdelkov. V kombinaciji z enim izmed najboljših kit objektivov 18–55 mm pa boste lahko takoj začeli ustvarjati profesionalni video. Preseneča predvsem vrednost za ponujeno, ki je vsekakor med najboljšimi.


FUJIFILM INSTAX

MINI 9

FUJIFILM MINI 9
FUJIFILM MINI 9

Fujifilm Instax mini 9 je polaroidni fotoaparat z možnostjo takojšnjega ustvarjanja slik v velikosti 62 × 46 mm. Polavtomatsko določi najboljšo osvetlitev in je tako nadvse primeren za začetniško fotografijo. Rezultat je viden že po nekaj minutah. Izjemno simpatična kamera.


FUJIFILM X-PRO3

(body – ohišje fotoaparata)

FUJIFILM X-PRO3
FUJIFILM X-PRO3

Ta oblikovno izjemno posebna kamera, ki jo odlikujejo vrhunski materiali, se po tehničnih specifikacijah ne razlikuje veliko od X-T3, njena posebnost pa so detajli. Fotograf naj bi se osredotočil na fotografijo, zato je prikazovalni zaslon po želji zakrit, namesto njega pa fotograf takrat uporablja kukalo.


Dodatne Informacije

Več informacij:
foto-klik.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!