Gala koncert: Pasion po Janezu

Zadnjič posodobljeno: :

V Unionsko dvorano Grand hotela Union prihaja velikonočna mojstrovina J. S. Bacha, ki bo pod taktirko slovitega dirigenta Erwina Ortnerja izvedena z Dunajskim orkestrom, zborom in mednarodnimi solisti, ki so središče svojega umetniškega delovanja našli na Dunaju.

Pomembne Informacije
Kdaj?

do

Kje?

GH Union, Unionska dvorana

Organizator

Agencija PJagodic

Dogodek na Facebooku

Povezava

Vstopnina

od 39,99 €

Pasijon po Janezu skladateljskega velemojstra J. S. Bacha je starejši izmed dveh njegovih v celoti ohranjenih pasijonov. Napisan je bil v prvem letu službovanja J. S. Bacha v Leipzigu in bil premierno izveden 7. aprila 1724 na veliki petek v cerkvi sv. Nikolaja.

Pasijon po Janezu je zgodba o zadnji večerji na veliki četrtek, ki nam jo pripovedujejo 4 glavne osebe (Evangelist, Jezus, Peter in Pilat) v spremljavi verjetno najlepših zborovskih motetov in samostojnih arij, ki sledijo Jezusovi poti do smrti na križu vse do trenutka, ko telo umrlega Jezusa položijo v grob.

Koncert je zmes mladih solistov, ki vsi žanjejo mednarodne uspehe v opernih in koncertnih hišah po vsem svetu, ter modrosti in izkušenj dirigenta prof. Erwina Ortnerja, dolgoletnega sodelavca letos preminulega Nikolausa Harnoncourta, rednega profesorja na Dunajski akademiji ter prejemnika mnogih mednarodnih priznanj, med njimi tudi slovitega grammya za zborovsko glasbo z njegovim zborom Arnold Schönnberg Chor, ki bo med izvajalci v Ljubljani. Pod Ortnerjevo taktirko bo poustvarjal tudi WISE Consort (Wien International Soloist Ensemble), ki je ansambel za staro glasbo in je sestavljen iz mladih, večkrat mednarodno nagrajenih solistov in v srednji Evropi velja za vzhajajočo zvezdo sestavov, ki izvajajo staro glasbo.

Izvajalci:
Dirigent: Erwin Ortner
Orkester: WISE Consort
Zbor: Arnold Schönnberg Chor

Evangelist: David Jagodic
Jezus: Matia Meić
Sopran: Cigdem Soyarslan
Alt: Flaka Goranci
Tenor: Angelo Pollak
Bass: Stefan Hadžić

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Kam za 8. februar 2021, Prešernov dan, slovenski praznik kulture?