To je recept za fantastične puhaste krofe, polnjene z marmelado in prevlečene s posebno glazuro, pripravljeno iz gina, tonika, sladkorja v prahu in limone.
Sezona krofov je trenutno na vrhuncu. Čeprav so nam na voljo na vsakem koraku, v skoraj vseh pekarnah in slaščičarnah, mnogi med nami še vedno z veseljem pripravimo domače krofe. Poleg klasičnih nadevov z marmelado ali tistih s čokoladno, lahko najdemo recepte za različne nenavadne različice krofov.
Danes vam predstavljamo krofe z glazuro gin tonik, ki bi lahko razveselila vse ljubitelje te kultne pijače. Krofi so sami po sebi narejeni na klasičen način in po tradicionalnem receptu. Po želji jih lahko želji napolnite z marmelado, po ohladitvi pa prelijete z glazuro.
Tukaj poiščite recept za klasične krofe, spodaj pa preberite recept za glazuro gin in tonik, da jih okrasite.
Sestavine za glazuro
- 10 žlic sladkorja v prahu
- 4 žlice gina
- 2 žlici tonika
- 4 žličke limoninega soka
Priprava glazure
Vse sestavine damo v skledo in jih zmešamo z metlico ali mešalnikom. Glazura mora biti gosta in lepljiva. Ko se krofi popolnoma ohladijo, jih položimo na pladenj ali krožnik in na vsakega razporedimo žlico glazure. Pa sladek dober tek!