Girls4Tech: brezplačne spletne lekcije s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike

Zadnjič posodobljeno: :

Skozi na novo predstavljeno spletno mesto Girls4Tech Connect, pa tudi skozi dejavnosti, izvedene v sodelovanju z izobraževalnim partnerjem Scholastic, lahko učitelji in starši zdaj brezplačno in preprosto prenesejo lekcije, s katerimi lahko otroci iz udobja svojih domov ali kjerkoli po svetu spoznajo teme STEM (s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike).

Mastercard je z naborom novih spletnih kreativnih izobraževalnih virov razširil dostop do svojega poznanega učnega načrta STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematic), imenovanega Girls4Tech, ki ponuja dragoceno znanje s področja znanosti, tehnologije, inženirstva in matematike. Program je bil zasnovan tako, da pomaga staršem in učiteljem vključevati in navdihovati otroke, stare od 8 do 12 let.

Girls4Tech
Girls4Tech

Te dejavnosti in lekcije temeljijo na svetovnih znanstvenih in matematičnih standardih ter hkrati vključujejo poglobljeno strokovno znanje podjetja Mastercard na področju plačilne tehnologije in inovacij. Vse to z namenom, da bi otrokom omogočili odkriti vrsto STEM-poklicev, kot so preiskovalec prevar, strokovnjak za podatke in inženir programske opreme.

Od tega tedna bodo nove aktivnosti vsak teden objavljene na spletni strani Girls4Tech, Facebook strani in Twitter računu. Predavanja so trenutno na voljo v angleščini, v prihodnjih tednih pa bodo na voljo še vsebine v španskem in kitajskem jeziku.

Vse lekcije so zasnovane za samostojno delo učencev, na voljo pa so tudi gradiva za učitelje, da lahko vodijo spletna predavanja.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
McDonalds ima čudovit božični oglas, ki te spodbudi k razmišljanju!