fbpx

Sreča je izbira, ne rezultat spleta okoliščin: 6 pogostih navad nesrečnih ljudi (in kako biti srečen)

”Sreča je izbira, ne rezultat. Nič vas ne bo osrečilo, dokler se ne odločite, da boste srečni. Nobena oseba vas ne bo osrečila, razen če se ne odločite, da boste srečni. Vaša sreča ne bo prišla k vam. Lahko le prihaja od vas.” – Ralph Marston

Ostanite potrpežljivi, ljudje potrebujejo čas, da znova vzpostavijo korak s svojo srečo.

Kako pomagati ljudem, ki so nesrečni, katere so njihove navade?

Skrbi jih za prihodnost

Depresivni ali nesrečni ljudje imajo nenehen strah pred prihodnostjo, kaj se bo v njej zgodilo. Nikoli resnično ne živijo v trenutku, ampak stalno razmišljajo, kakšne grozne stvari se jim bodo zgodile v prihodnosti. Pomembno je, da jih poskušate opomniti, da naj živijo v sedanjosti, saj prihodnosti še ni. Nihče ne ve, kakšna bo. Iz sedanjosti si gradimo lepšo prihodnost. Pogovorite se, kaj bi lahko ta trenutek izboljšali.

Ne spustijo preteklosti

Ne odpustijo si napak, kar naprej se vračajo v preteklost in obžalujejo stvari, ki so jih storili. Ne živijo v sedanjosti, ampak v preteklosti. Da si bodo lahko povrnili srečo, ne bodo smeli biti tako strogi do sebe, saj napak ne morejo več popraviti. Preteklost je že bila, ne morejo je spet živeti. In kaj naj storijo? Naučiti se morajo odpustiti sami sebi in pustiti preteklost, kjer je, v preteklosti.

So zelo negativni

Da bi pozabili na svojo bolečino, se po navadi zatekajo k hrani, alkoholu. Pomembno je, da jim poskušate pomagati premagati te navade ali jim priskrbeti ustrezno pomoč. Okrevanje bo potekalo kar nekaj časa, kajti slabih navad in bolečin ne morejo izbrisati v trenutku.

Odpusti si napake,ne vračaj se v preteklost in ne obžaluj stvari, ki so bile.
Odpusti si napake, ne vračaj se v preteklost in ne obžaluj stvari, ki so bile.

Impulzivno zapravljajo

Kupujejo stvari, ne da bi razmišljali, ali jih sploh potrebujejo. Iščejo le občutek miru v sebi, in nakupovanje jim ga tisti trenutek zagotovi. Problem čezmernega nakupovanja in porabe denarja se pojavi, ko začnejo zapravljati več, kolikor zmorejo, zaradi česar padejo v nov krog depresije.

Kritični so do sebe in drugih

Nenehno kritizirajo druge ljudi, dajejo neprimerne komentarje in širijo negativno energijo. Spomnite jih, da življenje ni tekmovanje, vsak je osebnost zase.

Nenehno se pritožujejo

Pritožujejo se nad tako rekoč vsem. Ne najdejo svetle strani v življenju, v kateri bi lahko uživali, ampak čutijo le potrebo, da drugim povedo, kako nesrečni so. Iz majhnega problema naredijo velikega. Spomnite jih, da stvari nikoli niso popolne in da ni nič narobe, če se nekaj ni izšlo tako, kakor so pričakovali.

Ne glede na to, kje ste, kako ste – ozrite se okoli sebe in najdite v tem nekaj lepega!

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.