Google Pixel 4A: okleščen do bistva, dobrega bistva

Novi Pixel 4A je tukaj, Google pa upa, da bo dokazal, da je manj več!

Ocena bralcev1 Vote
82
80
Skupna ocena
Nakup na

Google z modelom Pixel 4A dokazuje, da je kralj srednjega razreda. Ponuja namreč vrhunsko kamero, hitro delovanje in pa dobro življenjsko dobo baterije za približno 340 evrov. Prav tako so vključena koristna orodja, namenjena le modelom Pixel, kot so Live Caption for Calls, Call Screening in orodja za osebno varnost. Čeprav bo novinec Pixel 4A na voljo le v eni barvi in s samo eno zadnjo kamero, še vedno ostaja najboljši telefon za svojo ceno!

Če nekoliko razčlenimo. Google Pixel 4A prihaja s pocesorjem Snapdragon 730, njegova baterija ima kapaciteto 3140 mAH in se polni pri 18 W. Zaslon OLED v diagonalo meri 5,8 palcev ter je polne visoke ločljivosti. Prvič se je zgodilo, da ima model Pixel kamero v luknji na robu zaslona, in sicer gre za kamero z 8 MP, ki lahko med drugim snema tudi videe v polni ločljivosti. Na zadnji strani telefona je ena glavna kamera (in edina), ki ima 12 MP, snema pa lahko v 4K. Vse to dopolnjuje 6 GB delovnega pomnilnika in 128 GB prostora za podatke.

Google Pixel 4A
Google Pixel 4A

Kako se to primerja z njegovim največjim tekmecem, iPhonom SE 2? Pixel 4A bo občutno cenejši, ima več delovnega pomnilnika in večjo hrambo podatkov. Prednost ima še v zaslonu (iPhone SE 2 ima diagonalo 4,7 palcev in manjšo ločljivost). Je pa res, da ima Pixel 4A plastično ohišje, medtem ko iPhone SE 2 uporablja boljše materiale, plus točke pa si je izboril tudi pri večji zmogljivosti procesorja.

Googlov novinec prihaja na trgovske police 20. avgusta (v ZDA), jeseni pa se mu bo pridružila še različica s 5G, ki bo zagotovo dražja.

Ocena: Google Pixel 4A
Naše mnenje
Precej enostaven in osnoven telefon, ki zadovoji vse vsakodnevne potrebe po povezljivosti! Prijazna pa je tudi njegova cena! Telefon, lahko kupite tudi brez vezave - tudi zaradi nizke cene!
Ocena bralcev1 Vote
82
Hvalimo
Odlična osnova kamera, po kateri je "PIXEL" znan!
Dobre osnovne specifikacije - 6GB RAM, 128 GB notranjega spomina
Izkušnja Android, ki je seveda pri "Google" telefonih najboljša
Kvalitetna izdelava
Cenovna politika serije "a" - torej največ za vas denar!
Headphone jack - za vse tiste, ki imate radi žice!
Prijetna velikost
Grajamo
Relativno slab video. Tu je boljši direktni konkurent iPhone SE
Relativno preprost in plastičen videz
Gorilla Glass 3 leta 2020, ko nekateri telefoni uporabljajo Gorilla Glass 7
Telefon je na razpolago le v eni barvi! Črna
80
Skupna ocena
Nakup na

Dodatne Informacije

Več informacij:
store.google.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!