To so najboljši filmi 2020

Zadnjič posodobljeno: :

Kateri so najboljši filmi 2020, filmi, ki so nas najbolj navdušili? Seznam bomo sproti dopolnjevali.

Leto 2020 je leto neomejenih preobratov. A življenje teče dalje, z njim pa tudi filmska industrija. Filmi so bili ustvarjeni, njihove zgodbe so si želele občinstva, bodisi s tradicionalnim obiskom kina, bodisi z ustvarjalnejšimi orodji, kot je pretočnost, na katere so v preteklih mesecih stavili tako indie filmi, kot večje produkcije. Pa si poglejmo, kateri so najboljši filmi 2020, ki si jih morate ogledati!

Najboljši filmi 2020

Drama

Driveways (2020)

Intinma drama režiserja Andrewa Ahna se vrti okoli prijateljstva med samotarskim fantom Codyjem in njegovim 80-letnim sosedom Delom. V odovelemu veteranu se tako prebudijo mladostni obeti, Cody pa začne v sebi odkrivati novo zrelost.

Dokumentarni film

Athlete A (2020)

Athlete A sledi skupini poročevalcev časnika The Indianapolis Star, ki preiskujejo trditve o zlorabah pri USA Gymanstics, eni najvidnejših olimpijskih organizacij. Dve leti kasneje je zdravnik olimpijske rezprezentance za rešetkami, ameriški kongres zahteva odgovore, oglasi se na stotine žrtev. Uničujoč in hkrati navdihujoč dokumentarec prikazuje kulturo surovosti, ki je bila dovoljena v elitni gimnastiki, odvetnika, ki se bori proti institucijam, in kaj je najpomembnejše, pogumne športnike, ki ne želijo utihniti, se borijo proti sistemu in zmagajo!

Komedija

Yes, God, Yes (2020)

16-letna Alice je bila vedno dobra katoličanka. Ko pa nedolžen klepet na AOL-u postane žgečkljiv, odkrije samozadovoljevanje, ki pa jo preplavi s krivdo. Išče odrešitev, zato se udeleži skrivnostnega verskega umika, kjer bo poskušala zatreti svoje potrebe. A to ne bo enostavno, še posebej potem, ko se začne z njo spogledovati simaptičen fant iz višjega razreda. Njen občutek sramu se spremeni v spiralo, ko razkrije pretresljivo resnico o pobožnem umiku. Obupana in zmedena pobegne in sreča malo verjetnega zaveznika, ki ji ponudi alternativni pogled na to, kaj pomeni biti dobra oseba. Alice prvič spozna, da se lahko sama odloči, v kaj bo verjela, končno pa tudi dobi osvoboditev, ki jo je tako potrebovala.

Drama

Nikoli redko včasih vedno (Never Rarely Sometimes Always, 2020)

Autumn, soočena z nenamerno nosečnostjo in pomanjkanjem podpore, in njena sestrična Skylar, se odpravita na potovanje do New Yorka, kjer so na preizkušnji prijateljstvo, pogum in sočutje.

Romantična komedija

Palm Springs (2020)

Ko se brezskrbni Nyles in nič kaj navdušena družica Sarah naključno srečata na poroki v Palm Springsu, se stvari zapletejo, saj ne moreta ubežati ne prizorišču in ne drug drugemu.

Dokumentarni film

Becoming (2020)

Becoming je intimen pogled v življenje nekdanje prve dame Michelle Obama v trenutku globokih sprememb, ne le za njo osebno, ampak tudi za državo, kateri sta z možem v Beli hiši služila več kot osem let. Film ponuja edinstven in natančen pogled na njeno življenje, gledalce pa odpelje za kulise, ko se poda na turnejo po 34 mestih

Romantična drama

Navadna ljubezen (Ordinary Love, 2020)

Joan in Tom sta poročena že vrsto let. Njun odnos je eden tistih, ki se lahko rodi le iz let in let skupnega življenja, prepojenega z izjemno ljubeznijo. Ko Joan diagnosticirajo raka na dojki, je njuna dolgoletna vdanost na preizkušnji, saj morata najti humor in milost, da bi preživeta leto stiske.

Grozljivka

Nevidni človek (Invisible Man, 2020)

Cecilia je ujeta v nasilno razmerje z bogatim in biljantnim znanstvenikom. Neke noči s pomočjo sestre, prijateljice iz otroštva in njene najstniške hčerke pobegne v neznano. Ko njen bivši stori samomor in ji pusti velikodušen del svojega bogastva, Cecilia posumi, da bi lahko bila njegova smrt velika prevara. In ko se niz srhljivih naključij spremeni v smrtonosno nevarnost, ki ogroža življenja tistih, ki jih Cecilia najbolj ljubi, začne izgubljati pamet, saj poskuša obupno dokazati, da jo lovi nekdo, ki ga nihče ne vidi.

Dokumentarni filmi

Miss Americana (2020)

Miss Americana je surov in čustveno razkrivajoč pogled na eno najbolj ikoničnih umetnic našega časa v obdobju njene transformacije, ko se nauči prevzeti svojo vlogo ne le kot tekstopiske in glasbene izvajalke, temveč kot ženske, ki izkorišča vso moč svojega glasu!

Animirana komedija

The Willoughbys (2020)

Prepričani, da jim bo bolje, če se bodo vzgajali kar sami, Willoughbyjebvi otroci skujejo načrt, da bodo svoje sebične starše poslali na dopust. Sorojenci se nato odpravijo na pustolovščino, na kateri bodo našli pravi pomen družine.

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Napovednik – Krudovi: Nova doba (The Croods: A New Age, 2020)