fbpx

Grajski december 2019 na Ljubljanskem gradu

Doživite praznični december nad mestom in uzrite najlepši pogled na praznično okrašeno Ljubljano. Zadnji mesec je odlična priložnost, da ga napolnite s spomini, ki bodo zaznamovali celo leto.

Pomembne Informacije
Kdaj?
do
Kje?
Ljubljanski grad
Organizator
Dogodek na Facebooku
Vstopnina
različno

Grajski okusi, melodije, dogodki in darila bodo pustili grajski pečat na decembru in otvorili prihodnost, polno srčnih in srečnih utrinkov.  Pa si poglejmo, kaj vse prinaša Grajski december 2019!

Grajski praznični sejem (od 29. novembra 2019 do 6. januarja)

Grajski praznični sejem
Grajski praznični sejem

Skrbno izbrana ponudba prazničnih jedi in toplih napitkov, vonj po pomarančah, vroči čokoladi, cimetu in številnih drugih začimbah, praznična linija izdelkov iz Grajske trgovine ter prijetno okolje vas bodo prepričali, da je praznični utrip nad mestom nekaj posebnega in da ga je vredno doživeti.

Lesene jaslice v naravni velikosti (od 29. novembra do 6. januarja)

Lesene jaslice v naravn velikosti
Lesene jaslice v naravn velikosti

Jaslice na Ljubljanskem gradu so delo avtorja Mira Rismonda, bolj znanega po izdelovanju ledenih skulptur. Za Ljubljanski grad je izdelal lesene jaslične figure v naravni velikosti.

Dobrodelna razstava UNICEF-ove Punčke iz cunj (od 5. do 30. decembra)

UNICEF-ove Punčke iz cunj
UNICEF-ove Punčke iz cunj

To je že vrsto let eden najbolj priljubljenih slovenskih dobrodelnih projektov, ki povezuje srčne ljudi različnih generacij. Obiskovalci razstave boste lahko posvojili čudovite punčke iz cunj, z vašo donacijo 20 evrov pa bo UNICEF v državi v razvoju zagotovil cepljenje enega otroka proti šestim nevarnim otroškim boleznim. Punčke iz cunj so torej edinstveno darilo z dobrodelno noto, s katerim boste razveselili svoje najbližje in hkrati omogočili zdrav začetek življenja otrokom po svetu.

Predstava za otroke Vitez, zmaj in praznični direndaj (7., 8., 14., 15., 21. in 22. decembra)

Predstava za otroke Vitez, zmaj in praznični direndaj
Predstava za otroke Vitez, zmaj in praznični direndaj

Na vrhu Grajskega griča še vedno živi hudomušen in navihan zmajček Franci, ki vsako leto na Ljubljanski grad povabi pogumnega viteza Jurija. Vendar pa se letos dogaja nekaj prav nenavadnega … Pogumni vitez Jurij ob prihodu na Ljubljanski grad še nobeno leto doslej ni doživel tako žalostnega sprejema. Le kam je izginila praznična jelka? Da ne bo praznični december postal povsem navaden mesec v letu, bosta plemeniti vitez Jurij in modri zmajček Franci morala razrešiti uganko, kam je izginilo vse praznično vzdušje. Mislite, da jima bo uspelo? Predstava je primerna za otroke od tretjega leta dalje.

Obudi zmaja (od 21. decembra do 6. januarja, od 17.00 do 20.00)

Obudi zmaja
Obudi zmaja

V soju praznične okrasitve Grajskega dvorišča bo na pročelju Stanovske dvorane zaživela avdio-vizualna atrakcija, prav posebna zgodba o zmaju, varuhu mesta Ljubljana, ki se je spopadel z vitezom Jurijem in izginil v podzemlje.

Grajski praznični ples (21. decembra ob 20.00)

Grajski praznični ples
Grajski praznični ples

Na Palacijevem parketu boste plesali v ritmih latinskoameriških plesov, v Stanovski dvorani pa ob standardnih plesih. Za najlepšo praznično glasbo bosta poskrbela DJ-a, za prijetno vzdušje na plesu pa vsi, ki nas boste obiskali in odplesali praznikom naproti.

Božična sveta maša (24. decembra ob 22.00, v grajski kapeli sv. Jurija)

Božična sveta maša
Božična sveta maša

V Grajski kapeli sv. Jurija bo na sveti večer božična sveta maša. Sveto mašo bo vodil msgr. Franci Trstenjak, popestrile jo bodo božične pesmi Komornega zbora Megaron.

Dodatne Informacije

Več informacij:
ljubljanskigrad.si

Vsebino omogoča Ljubljanski grad / Ljubljana Castle.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.