Grammyji 2019: zmagovalci 61. podelitve nagrade grammy

Grammyji 2019: zmagovalci 61. podelitve nagrade grammy

Ameriška glasbena akademija je tudi v letu 2019 podelila glasbene nagrade grammy. 61. podelitev nagrad je potekala v duhu spolne in rasne uravnoteženosti, ker naj bi bili dosedanji grammyji v domeni belopoltih in moških. In kdo so zmagovalci 2019?

Grammyji, tekmovanje, na katerem podeljujejo nagrade za izredne dosežke v glasbeni industriji, je izjemno pomemben dogodek, na katerem je tudi letos Ameriška glasbena akademija izbrala zanimive ustvarjalce.

Akademija je letos sprožila pobudo proti spolni in rasni neenakosti v glasbeni industriji, ker naj bi bili grammyji preveč v domeni moških in belopoltih. Tega na odru morda ne vidimo, a med glasbenimi producentkami naj bi bilo le 2 % žensk.

ZMAGOVALCI GRAMMYJEV 2019:

Country pevka Kacey Musgraves je odšla domov s pozlačenim gramofon za najboljši album leta (Golden Hour), pred tem pa je osvojila tudi grammyja za najboljši country album.

S štirimi grammyji je domov odšel Childish Gambino, ki je s kontroverzno uspešnico This is America osvojil nagrado za najboljšo pesem lanskega leta. Med drugim je dobil tudi nagrade za najboljši posnetek in najboljšo rapovsko izvedbo.

Nagrado grammy za novega izvajalca je prejela Dua Lipa.

Pesem Shallow v izvedbi Lady Gage in Bradleya Cooperja je prejela nagradi grammy 2019 za najboljšo pesem, napisano za film, televizijo ali ostale vizualne prireditve in najboljša pop izvedba v duetu ali skupini. Gaga je dobila grammyja tudi za najboljši pop solo nastop za pesem Joanne.

Kot smo lahko pričakovali, je Ariana Grande prejela nagrado grammy 2019 za najboljši pop vokalni album. Ariana je presenetila z albumom Sweetener.

Najboljši rap album 2018 je Invasion of Privacy, izvajalke Cardi B. Z nagrado grammy za najboljšo rap pesem je odšel domov Drake s pesmijo God’s plan.

Nagrade grammy so podelili tudi za najboljši album muzikala (The Band’s Visit), najboljšo dance pesem (Dua Lipa: Electricity), najboljši govorjeni album (Faith: A Journey For All), najboljši ovitek plošče (Willo Perron: Masseduction), najboljši rock album leta (Greta Van Fleet: From the Fires), najboljši hard rock/metal album (High on Fire: lectric Messiah), najboljša R&B pesem (Ella Mai – Boo’d Up), rap izvedba leta (Jay Rock, Kendrick Lamar, Future, James Blake – King’s Dead) in najboljši R&B album (H.E.R: H.E.R)

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
To je 10 nenavadnih razlogov, zaradi katerih se zaljubimo