Headspace Guide to Meditation: naučite se meditirati z novo serijo na Netflixu

Foto: Netflix
Zadnjič posodobljeno: :

Stresni dogodki, ki smo jim priča, zadnje leto predvsem pandemija koronarnega virusa, puščajo posledice na duševnem zdravju, česar se morda niti ne zavedamo. Zaskrbljujoče je predvsem dejstvo, da je malo vsebin, ki bi nam pomagale lažje premagati krizo in najti način, kako izraziti vsa nakopičena čustva. Zato je treba sprejeti vsako obliko podpore in izkoristiti tisto, kar nam lahko pomaga, kot na primer nov izobraževalni program na Netflixu.

Govorimo o vodnik po meditaciji, imenovan Headspace Guide to Meditation. Pripravil ga je Andy Puddicombe, nekdanji budistični menih in ustvarjalec aplikacije Headspace. Preden vam predstavimo tri razloge, zakaj bi si morali vzeti čas za to serijo, dodajamo, da je animacija prilagojena namenu. In ne pozabite, da zdravje prihaja iz nas samih.

Foto: Netflix

1. Dostopnost

Program je zasnovan tako, da mu lahko sledijo ljudje, ki se pred tem z meditacijo še niso srečali in želijo to spremeniti. Vaje in razlage ustvarjalca ustrezajo potrebam različnih poslušalcev in kmalu nam postane jasno, da je sprememba prepričanja lahko počasna, vendar je dosegljiva. To je velik plus, saj je vsem všeč nevsiljiv ton in sporočilo, da si ne smemo postavljati prevelikih zahtev. Nasprotno, dobro je začeti z majhnimi koraki, kot sta izražanje hvaležnosti in poznavanje tehnike obvladovanja stresa.

2. Animacija

O tem vidiku programa smo že govorili v uvodnem delu, vendar ga je vseeno potrebno izpostaviti. V meditaciji nas čaka svet pastelnih barv, ki hipnotizirajo, odlično dopolnijo besedilo, ki se sliši v ozadju, in ustvarijo masažno kopel za dušo.

Najboljše aplikacije za meditacijo 2021 po mnenju strokovnjakov

3. Vaje

Kot smo že omenili, so vaje zadostno povabilo za spremembo v vsakdanjem življenju in majhen premik. Vadimo jih lahko v različnih okoljih, vendar je pomembno, da se ob tem dobro počutimo. Upoštevati je treba tudi pravilen položaj telesa, kar pomeni, da mora biti hrbet raven, um pa odprt. Za začetek bi morali razmisliti, kako se počutimo v tistih trenutkih tišine, katere misli in občutki nas prežemajo. Še enkrat ne pozabite, da se v nas dogajajo spremembe, ki jih nekateri lahko obravnavajo kot dobro, drugi pa kot slabo. Pot je morda dolga, vendar je pravi čas, da sprejmete odgovornost in se počasi pomikate proti boljšemu jutri!

To je prva od treh vsebin, namenjenih meditaciji, napovedujejo pa že novo, prilagojeno večernim uram, ki se bo imenovala Headspace Guide to Sleep.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!