fbpx

Vaša pisarna je lahko kjer koli želite: Nissan ima zanimivo vizijo delovnega mesta

Nissan Office Pod

Nissanova pisarna na kolesih je trenutno še koncept, a če se bo Nissan Office Pod pojavil na trgu, ne dvomimo, da bo pritegnil številne digitalne nomade.

Zaradi koronavirusa je na milijone ljudi po vsem svetu zapustilo pisarne in jih preselilo v zasebnost svojih domov, Nissanova ekipa pa ima zdaj novo zanimivo idejo, kako bi lahko bila videti pisarna prihodnosti – na kolesih.

Samo poglejte si fotografije in video, ki so jih objavili pri Nissanu, in vse vam bo jasno. Nissan NV350 Office Pod je konceptno vozilo, predstavljeno na avtomobilskem salonu v Tokiu, ki seveda poteka virtualno. Gre torej za koncept, ki morda ostaja le zanimiva ideja, morda pa se bo Nissan vseeno odločil in ta koncept spremenil v pravi izdelek, ki ga bo lahko ponudil na trgu.

Office Pod je kombinacija avtodoma in velikega kombija z majhno pisarno, skrito zadaj, ki jo lahko peljete kamor koli želite. Teden dni lahko delate na primer s prekmurskih ravnic in se na to preselite med gore, nato pa teden dni uživate in delate na plažah Jadranskega morja. Seveda, če ste v naravi ali ob morju, zagotovo ne boste delali v zaprtem in klavstrofobičnem kombiju. Na srečo lahko pisarniški del izvlečete (kar lahko naredite s pomočjo aplikacije in enim samim dotikom zaslona vašega pametnega telefona) to pa vam omogoči, da uživate na prostem.

Nissan Office Pod
Foto: Nissan

Pisarniški del je sestavljen iz najosnovnejših stvari – delovnega stola in mize, v odmorih med delom in projekti ali med sestanki prek Zooma, pa boste najverjetneje čas preživeli na strehi. Ta ima namreč velik ležalnik in senčnik, del Office Poda pa sta tudi aparat za kavo in hladilnik, zato si ni težko predstavljati, da bi ob vsem tem in v idealnem naravnem okolju s pogledom na enega od jadranskih otokov, zlahka pozabili na delo.

Držimo pesti, da Nissan ta projekt uresniči!

Nissan Office Pod
Foto: Nissan

Dodatne Informacije

nissan.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!