Hikvision: pozabi na nadležno parkiranje, ker bo za to poskrbela ta stvar!

Hikvision: pozabi na nadležno parkiranje, ker bo za to poskrbela ta stvar!

Dandanes imamo na voljo že kar nekaj pripomočkov, ki nam pomagajo pri parkiranju – , a vse to še ni dovolj, da bi lahko odstranili stres ali se izognili morebitnim poškodbam pri parkiranju. Pri podjetju Hikvision so našli rešitev tudi za te težave.

Parkirni senzorji, vzvratne kamere, pogled na avtomobil s ptičje perspektive in premikanje avtomobila daljinsko s pomočjo pametnega avtomobilskega ključa – vsa ta tehnologija nam je že na voljo, nekatere od njih že vrsto let, a se še vedno ne moremo izogniti stresu ali poškodbam pri parkiranju. Še toliko bolj napeta situacija postane, ko želimo parkirati v mestnih središčih, kjer so zaradi pomanjkanja prostora nekatere garažne hiše težko dostopne, parkirna mesta paozka.

Omenjeno težavo so pri podjetju Hikvision rešili z enostavno ‘robotsko’ rešitvijo. Po vzoru velikih skladišč in tovarn, kjer za potrebe logistike že vrsto let uporabljajo robote, so si zamislili parkirno hišo, ki je urejena na podoben način. Voznik svoj avtomobil zapelje na kovinski podest in zapusti vozilo, ko je le to pravilno postavljeno. ‘Parkirni robot’ Hikvision, ki je podoben oranžni paleti, se bo zapeljal pod kovinski podest, ga dvignil in ga odpeljal na prazno parkirno mesto. Za vožnjo in obračanje celotne platforme ta uporablja senzorje, s tem pa se še dodatno zmanjša možnost poškodb, do katerih ob voznikovem povečanem stresu in zmanjšani pozornosti hitro pride. Celoten postopek se ponovi, ko želi lastnik avtomobil nazaj. Robot ga pobere in dostavi na začetno mesto.

Z uporabo pametne tehnologije se lahko tako izognemo stresu in iskanju prostega parkirnega mesta. Manj bo tudi poškodb, prihranili pa bomo tudi kopico časa, saj se nam z nekaterimi stvarmi enostavno ne bo več potrebno ukvarjati. Tako nam bo ostalo več časa za bolj prijetne stvari. Zdaj samo še držimo pesti, da tudi mi kmalu dobimo avtomatizirano parkirno hišo, na kar bomo verjetno morali počakati še dolgo dolgo let.

Galerija: Parkirni robot Hikvision

Dodatne Informacije

Več informacij:
hikvision.com

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Volvo C40 Recharge: sprejeta električna prihodnost