fbpx

Najboljša darila za videografe in fotografe (2019)

Dobra kamera še ne pomeni dobrih rezultatov. Poleg znanja h kakovosti fotografije močno prispeva tudi uporaba pripomočkov, ki lahko vaše izdelke dvignejo za stopnjo ali dve više. Tukaj so naša najboljša darila za videografe in fotografe (2019).

Nekdo, ki je zagret fotograf ali snemalec, zagotovo že ima svojo kamero. Kar mu pa manjka, so pripomočki, ki bi njegovo delo poenostavili oziroma celo dvignili za stopnjo ali dve više. Zato so naša najboljša darila za videografe in fotografe predvsem slednji. Kamera, pa čeprav zelo dobra, ne bo nikoli vsemogoča, zato je uporaba pripomočkov ključnega pomena pri doseganju dobrih rezultatov pri fotografiji in videu. Dober pripomoček hitro postane naš zvesti spremljevalec, kamorkoli gremo. Prepričani smo, da boste takšnega našli tudi na našem seznamu.

Najboljša darila za videografe in fotografe

Zunanji zaslon Atomos Shinobi

Zunanji zaslon Atomos Shinobi
Zunanji zaslon Atomos Shinobi

Fotografi bodo zelo verjetno med fotografiranjem zrli skozi kukalo. Enako pa ne velja za videografe, ki se med snemanjem bolj ali manj zanašajo na gledanje skozi zunanji zaslon. Ker je ta po navadi precej slab, se je smiselno odločiti za nakup takšnega zunanjega zaslona, kot je Atomos Shinobi. Je zelo lahek, a izjemno zmogljiv. Ne le da prikazuje veliko lepšo sliko v UHD-ločljivosti, HDR-barve in je gledljiv tudi pod neposrednim soncem, ponuja tudi dodatne možnosti, ki mogoče v kameri niso vgrajene. To so barvne krivulje, prikazovanje elementov, ki so izostreni, in še bi lahko naštevali.

Stativ Joby GorillaPod 500

Stativ Joby GorillaPod 500
Stativ Joby GorillaPod 500

Ko je treba kamero nekam postaviti, ugotovimo, da nobena površina ni povsem ravna. Seveda se lahko igramo z običajnimi stativi in iščemo pravo lego, a z uporabo stativa Joby bo to veliko hitrejše. Joby k temu dodaja tudi večjo fleksibilnost uporabe. Lahko ga ovijemo okoli vej, stebrov, roke ali uporabimo kot selfi palico za vlog. Ker gre za manjši stativ, je kot tak odličen za potovanja in krajše izlete v naravo.

Gimbal Zhiyun Crane 3 LAB

Gimbal Zhiyun Crane 3 LAB
Gimbal Zhiyun Crane 3 LAB

Naj bodo roke še tako mirne in stabilizacija senzorja ali objektiva še tako dobra, vsak resen videograf bo hitro spoznal, da potrebuje neke vrste stabilizator oziroma gimbal. Ta kamere ne le dodatne stabilizira do gladke popolnosti, temveč omogoča lažje upravljanje kamere za snemanje bolj umetniških kadrov. Samo gimbal omogoča namestitev dodatkov, kot je na primer zunanji zaslon, na bolj priročno mesto.

Zunanji mikrofon RØde VideoMic Pro

Zunanji mikrofon RØde VideoMic Pro
Zunanji mikrofon RØde VideoMic Pro

Vgrajeni mikrofoni po navadi niso za nobeno rabo. Kakovost zvoka se drastično dvigne, ko začnemo uporabljati zunanje mikrofone. Znamka RØde je v svetu mikrofonov zelo znana in tudi tukaj ne razočara. Poleg mikrofona dobimo še »dead cat«: zaščito proti vetru, ki bi sicer pokvaril zvočni posnetek.

Zunanji SSD disk SunDisk Extreme PRO

Zunanji SSD disk SunDisk Extreme PRO
Zunanji SSD disk SunDisk Extreme PRO

Tako fotografi kot videografi se morajo pri obdelavi materiala ukvarjati z velikimi datotekami. Da ne upočasnjujemo računalnika, pa moramo imeti te datoteke shranjene ločeno. Zunanjih diskov je več vrst, za hitrejšo obdelavo pa seveda potrebujemo hitrejše diske. To se bo še posebej poznalo pri montaži videa. Zato je izbira SSD zunanjega diska edina logična rešitev. Mi smo predlagali tiste najhitrejše, ki premorejo hitrost prenosa do 1050 MB/s, lahko pa izberete cenejše, ki premorejo hitrosti prenosa do 550 MB/s.

Dron DJI Mavic 2

Dron DJI Mavic 2
Dron DJI Mavic 2

DJI je gotovo kralj med droni, tako za profesionalce kot začetnike. Je enostaven za letenje, v zraku pa zdrži do 30 minut. Zvrhan koš nastavitev bo pripomogel k fotografijam in posnetkom, ki bodo videti naravnost osupljivo. Pri optični zmogljivosti drona je pomagal sam Husselblad. To je isto podjetje, katerega kamere so prve posnele površje Lune.

Večnamenska naprava RAVPower Filehub

Večnamenska naprava RAVPower Filehub
Večnamenska naprava RAVPower Filehub

Tej napravi je težko podati točno ime, saj zmore več stvari hkrati. Med drugim lahko s preprostim klikom gumba prenese vse datoteke iz vaše SD-kartice na zunanji disk ali USB-ključ. Prek aplikacije si lahko tudi ogledujemo fotografije in posnetke na naši SD-kartici. Lahko jo celo priključimo na vtičnico za internet in spremenimo v začasni Wi-Fi usmerjevalnik. Ker Filehub deluje na baterijo, lahko to isto baterijo v sili uporabimo tudi kot prenosno baterijo za polnjenje telefona ali kamere. Ta naprava bo hitro postala vaš najljubši pripomoček.

Torbica za kable Jamber

Torbica za kable Jamber
Torbica za kable Jamber

Več dodatnih priključkov imamo, več kablov bomo morali nositi s seboj. Ker so lahko vsi kabli videti zelo podobni, jih je pametno imeti organizirane. Ta problem bo hitro rešila takšna torbica z veliko predalčki, kjer se bo lepo videl vsak kabel in adapter posebej. Dobra organizacija zelo pohitri delo.

Zložljivi odsevnik Neewer

Zložljivi odsevnik Neewer
Zložljivi odsevnik Neewer

Tako pri fotografiji kot videu je pomembna dobra osvetlitev, še posebno če je za našim subjektom močan vir svetlobe. Že uporaba manjšega odsevnika lahko veliko pomaga. Slednji ponuja kar 5 različnih odsevnih površin. Belo, transparentno belo, črno, zlato in srebrno.

Pas za kamero Peak Design Slide

Pas za kamero Peak Design Slide
Pas za kamero Peak Design Slide

Pas za kamero mora biti udoben, še posebno če je naša kamera težje sorte. Peak Design pa poleg udobnosti ponudi še praktičnost, saj je mogoče fotoaparat hitro sneti s pasu, da nas ta pri bolj zahtevnem fotografiranju ne bo oviral.

Prenosna LED luč Aputure Amaran M9

Prenosna LED luč Aputure Amaran M9
Prenosna LED luč Aputure Amaran M9

Profesionalne kamere po navadi bliskavice nimajo vgrajene, pa tudi slednje nikakor niso kos razmeram, ko fotograf/snemalec zares potrebuje dosti svetlobe. Prenosna LED luč Amaran M9 ima v sebi 9 LED lučk, ki vam bodo pomagale pri doseganju lepo osvetljenih posnetkov. Ker ni vezana na signal kamere, jo lahko namestimo nekam drugam, saj tako ustvarimo drugačen, bolj umetniški videz posnetka.

Fotoaparat Fujifilm X-T30

Fotoaparat Fujifilm X-T30
Fotoaparat Fujifilm X-T30

Majhen in zelo zabaven fotoaparat podjetja Fujifilm bo zadovoljil tako potrebe po snemanju kot potrebe po dobri fotografiji. Poleg tega da se lahko pohvali z velikim naborom snemalnih nastavitev, bo uporabnike navdušil tudi širok nabor kakovostnih objektivov. Pa še zelo seksi je videti.

Dodatne Informacije

Uredništvo ne odgovarja za navedene cene. Cene pri spletnih trgovcih so dinamične narave in se lahko spremenijo kadarkoli. Zapisane so bile v času redakcije.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!