fbpx

Hiša Orel: idilična kraška hiška za umirjen oddih

Foto: Booking.com
Zadnjič posodobljeno: :

V dve stoletji stari kraški hiški nedaleč od Sežane, najdete edinstveno opremljena turistična apartmaja – Hiša Orel.

V naselju Križ, ki se nahaja le nekaj kilometrov iz Sežane, najdete več kot 200 let staro kraško hišico, Hišo Orel. Lastniki so jo z veliko spoštovanja in truda obnovili v tradicionalnem duhu, z lokalnimi kraškimi materiali in ji vdahnili nov program. Hiša Orel tako gostom ponuja vso romantiko tradicije in udobje sodobnega časa.

Podeželska vila je tako postala zatočišče parov in popotnikov, ki iščejo miren oddih v objemu Krasa. Ob prihodu vas najprej pozdravi velik borjač, zaprto dvorišče, od koder se lahko namenite na teraso, ki omogoča razglede na bližnje vinograde, travnike in gozdove. V depandansi se nahajata dva turistična apartmaja, eden primeren za do 5 oseb, drugi za do 4.

Spa center s savnama

Vsak od apartmajev ima lastno kopalnico, polno opremljeno kuhinjo in dostop na teraso, kjer se lahko sproščate ter poležavate ob masažnem bazenu. Poleg tega je na razgledni terasi tudi zunanji bazen, kamor se lahko potopite v poletni vročini. V sklopu nastanitve so lastniki oblikovali tudi spa center s finsko in infrardečo savno, kjer se lahko sproščate.

Hiša je opremljena pretežno z originalnim starinskim pohištvom in umetninami, ki sta jih skrbno izbrala lastnika, tudi sama poznavalca in strastna zbiratelja. V osrednjem delu hiše najdete veliko dnevno sobo s kaminom, zraven sta kuhinja z jedilnico in dostop na teraso s pergolo. Tu so še tri spalnice in kopalniški prostori.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!