Honor 20: odličen v središču viharja

Honor 20

Honor blagovna znamka podjetja Huawei je kljub političnemu in medijskemu viharju včeraj v Londonu predstavila nova paradna konja, in sicer telefona Honor 20 in Honor 20 Pro.

Honor 20 na trg prihaja v času, ko podjetje Huawei doživlja izjemno težke trenutke. Google je namreč spoštoval ameriški vladni ukaz in prekinil sodelovanje s podjetjem Huawei ter zadržal licence za operacijski sistem Android. To je vsekakor najbolj dramatičen trenutek v zgodovini Androida, saj je prav Huawei tisti, ki bi do konca leta globalno postal vodilni proizvajalec telefonov – to se brez celovitega sistema Android ne bo zgodilo. In sedaj se postavlja vprašanje, kakšna je prihodnost tega podjetja.

https://www.youtube.com/watch?v=GI0N0QEuy8o

A kljub temu je podjetje včeraj v Londonu stopilo pred oči svetovne javnosti in predstavilo novo serijo njihove podznamke Honor – pametna telefona Honor 20 in Honor 20 Pro. Slednja stavita na izjemno fotografijo in veliko baterijo. Ravno to, kar je uporabnikom ta hip najpomembnejše, ko se odločajo za novi pametni telefon.

Razveselilo vas bo, da tokrat Honor 20 Pro ni pretirano zrasel in ostaja velik spodobnih 6,26 palcev. Tako je v primerjavi s “koncerenskim” bratom Huawei P30 Pro dosti manjši in kompaktnejši. Zaslon je popolnoma raven, kar pomeni, da ga bo lažje zaščititi pred praskami – sicer gre za zaslon LCD IPS s polno HD ločljivostjo (1080 x 2340 slikovnih pik) in gostoto slikovnih pik 412ppi: sicer po specifikacijah relativno cenen, a nikakor slab zaslon, ki v zgornjem desnem kotu skriva luknjo za prednjo sebek kamero. Pod zaslonom ni senzorja za prstni odtis, temveč se ta skriva na robu pametnega telefona. Oblikovno je telefon brez posebnih presenečenj in zelo podoben izdelkom, ki jih Huawei zadnje čase odlično prodaja. Zaradi svoje velikosti, v primerjavi s Huawei P30 Pro, je nekoliko priročnejši in na nek način mladostnejši. Kar pa je namen blagovne znamke Honor, ki nagovarja predvsem mlade. Torej pri dizajnu si upam trditi, da je med lepšimi, če ne celo lepši od Huawei P30 Pro – razmerja so boljša, velikost popolna, barve, ki jih je tokrat izbral Honor, pa nekoliko manj kričeče. Kar je pohvalno. Njihovi telefoni so bili videti v preteklosti kot bonbončki – z vse preveč “kitajskimi” barvnimi prijemi.

V notranjosti so znane dobrote – odličen procesor Kirin 980, ki mu družbo dela od 6 GB delovnega spomina, prostor za hrambo podatkov, ki je v osnovi velik 128 GB in velika 4000 mAh baterija, ki bo zagotavljala odlično avtonomijo ter bo brez težav zdržala čez cel dan. Slednje je značilno za obe znamki tako Honor kot Huawei.

Honor 20
Honor 20

A bistvo uporabniške izkušnje dandanes je prav fotografija pametnega telefona in tu si želijo pri znamki Honor ponuditi največ. Sistem glavnih kamer tvorijo kar 4 objektivi. Glavna kamera – tista najbolj posebna – je podprta s senzorjem Sony IMX586, ki zmore kar 48MP ter vključuje tudi napredna načina AI Ultra Clarity in AIS Super Night, ki omogočata odlično fotografijo pri slabih svetlobnih pogojih. Ta kamera ima tudi najširšo zaslonko med vsemi pametnimi telefoni in znaša kar F1.4. Z več svetlobe, ki prehaja skozi objektiv, zahvaljujoč zaslonki F1.4, lahko uporabniki tudi ob slabih svetlobnih pogojih naredijo presenetljivo dobre fotografije. Slednji se pridružuje širokokotna kamera Ultra Wide, ki zmore 16MP in telefoto kamera z 8MP. Posebnost sistema kamer je tudi makro sistem 2MP, ki uporabnikom omogoča posnetke od blizu. Kamere imajo tudi optično stabilizacijo OIS, odličnost objektivov pa se pozna tudi na video lastnostih, kjer serija 20 zajema video tudi v 4K. Te štiri kamere prispevajo k impresivni oceni DxOMark 111, ki je druga najboljša ocena med vsemi pametnimi telefoni. Boljši je le Huawei P30 Pro.

Honor 20
Honor 20

Honor 20 Pro je izjemno zanimiv telefon, ki prihaja v trenutku, ko je negotovost glede prihodnosti družbe Huawei velika. S ceno 499 evrov za običajen model in 599 evrov za Pro izvedenko cenovno ni več v razredu cenovno ugodnih pametnih telefonov, temveč precej višje.

Honor 20
Honor 20

Predstavniki podjetja Huawei na predstavitvi Honor 20 v Londonu niso pojasnjevali okoliščin glede zapletov s podjetjem Google in drugimi ameriškimi dobavitelji. Je pa bilo moč v zraku čutiti precej napetosti in nejasnosti. Odpovedani so bili vsi intervjuji, prav tako so zadržali testne novinarske vzorce telefonov, kar za družbo ni običajno. Prav molk odgovornih kaže na to, da situacija ni enostavna in je prihodnost precej negotova.

Honor 20 ima še vedno vse zanimive aplikacije Google, a ostaja vprašanje, ali jih bo obdržal tudi v prihodnosti. V središču viharja je Honor 20 pustil dober vtis in upamo, da ne tudi zadnji!

Galerija: Honor 20 in Honor 20 Pro

Dodatne Informacije

Več informacij:
hihonor.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
InteractiveStudio: oblikujte svoje telo s tem popolnoma opremljenim pametnim fitnesom za dom