Hood Burger od zdaj naprej tudi v centru Ljubljane

Na Nazorjevi ulici v Ljubljani se je odprl Hood Burger, okrepčevalnica, ki je svojo pot začela leta 2012 v prikolici na Viču. Po štirih letih jih zdaj najdemo tudi v centru mesta, na nekoč eni od najpopularnejših ulic, ki jo želi prav Hood Burger vrniti na pota stare slave.

Osnovne Informacije
Naslov

Hood Burger
Nazorjeva ulica 4
1000 Ljubljana

Povezava

Hood Burger

Urnik

Kontakt

040/540 411, 041/911 086

Hood Burger se je iz prikolice ‘preselil’ v prostore v centru Ljubljane. Brez skrbi, okrepčevalnica na Viču, kjer je Hood Burger začel pisati svojo zgodbo, ostaja, prav tako ostaja tista v nakupovalnem središču BTC, kjer domujejo od pomladi. Svoj vrata je Hood Burger zdaj odprl še na Nazorjevi ulici (med Slovensko in Miklošičevo), kjer se je nedavno odprla tudi restavracija Atelje (bivši Smrekarjev hram) in kjer je nekoč domoval priljubljeni kino Union.

Po burgerjih bo od zdaj naprej dišalo tudi na Nazorjevi v Ljubljani.
Po burgerjih bo od zdaj naprej dišalo tudi na Nazorjevi v Ljubljani.

Zadnje desetletje je vrvež na ulici ugasnil, saj se je večina dogajanja preselila ob nabrežje Ljubljanice, Hood Burger pa želi Nazorjevi živahnost vdahniti nazaj. ”Verjamemo, da si Nazorjeva ulica zasluži več pozornosti. Za nas to predstavlja še toliko večji izziv, saj ji želimo vrniti tisti blišč, ki ga je nekoč že imela,” pravi ekipa Hood Burgerja.

PREBERITE ŠE: Restavracija Atelje: bivši Smrekarjev hram zdaj najmodernejša restavracija v Ljubljani

Hood burgerji so prvič zadišali poleti leta 2012 na stojnici pred Sax pubom na Eipprovi ulici v Trnovem, kmalu pa našli domicil pred nakupovalnim centrom Interspar Vič, sprva v prikolici in nato v recikliranem ladijskem kontejnerju, kar je sprožilo pravi naval ulične prehrane na Ljubljano.

Hood Burger na Viču.
Hood Burger na Viču

Hood Burger je sploh prva novodobna burger restavracija v Sloveniji, ki širi kulturo burgerjev in dela lasten krompirček. Zdaj to prinaša v sam center prestolnice, kjer bodo dogajanje na 145 kvadratnih metrih površine zabelili s kulturnimi dogodki skozi vse leto. Kljub selitvi v bolj ‘nobel’ prostore Hood Burger ohranja koncept ulične prehrane in vrednote, ki so se jim zavezali od odprtju prve poslovalnice na Viču. Seveda novosti ne izostanejo. Ena izmed novosti so tudi Hood Nuggets ali Hudi nagci, doma pripravljeni in ocvrti mini piščančji fileji v skrivni recepturi, ki so brez glutena in povaljani v riževi moki.

Galerija – okrepčevalnica Hood Burger

Dodatne Informacije

Več informacij:
hoodburger.si

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Restavracija Hiša Ančka: izvrstna kulinarika, izvirne pice in vrhunska vina