fbpx

Hotel in restavracija Vila Istra

Hotel in restavracija Vila Istra na Bledu

Vila Istra je tradicionalna blejska vila zgrajena 1878, restavrirana in pretvorjena v manjši design hotel, ki nudi udobje in zadovoljstvo gostom, ki cenijo zasebnost, prostornost, individualni pristop in tradicionalen stil notranje opreme.

Osnovne Informacije
Naslov
Vila Istra
Cesta svobode 35
Bled
Povezava
Urnik
Vsak dan od 14. do 22. ure
Kontakt
(05) 908 08 08, 031 309 110

Gostje lahko tako uživajo v kulinaričnih razvajanjih v sklopu nočitev, ki jih nudijo v svojih luksuzno opremljenih suitah s pogledom na jezero ali pa se le prepustijo kulinaričnim mojstrovinam glavnega kuharja Mihe DolinarjaVila Istra je prečudovit manjši butični hotel z restavracijo, ki se nahaja tik ob Blejskem jezeru ter ponuja edinstven razgled na jezero. Vila je bila v letu 2012 odprta kot design hotel, za tiste, ki želijo, da bi dobili več in uživali v zasebnosti. V stilu vile se odraža tudi njihova kulinarika, ki je na voljo tudi zunanjim gostom. Glavni kuhar Miha Dolinar redno skrbi, da so vse sestavine sveže in lokalno pridelane. Večino dišavnic in zelišč nabere kar na mističnem vrtu ob vili ter tako gostom zagotovi le najboljše in najbolj sveže. Jedilnik je stvar kuharjevega navdiha in se dnevno spreminja ter prilagaja letnemu času. Poskusimo lahko jelenov tatar, karamelizirana račja jetra na želeju portskega vina, idrijske žlikrofe na krompirjevi kremi s pečenimi jurčki …

 

Njihova pirina rižota z dimljeno postrvijo in svežim kozjim sirom je naravnost fantastična, če pa smo bolj sladkosnedi, potem si privoščimo jabolčni zavitek, ki je prava eksplozija okusov, ali pa kostanjev mousse z ajdovimi hrustavci in karamelno kremo, cimetov sladoled in skutno tortico z gozdnimi sadeži ter pasijonko. Vsekakor bo kulinarično doživetje nepozabna izkušnja, h kateri se bomo vedno radi vračali. Rezervacije sprejemajo po predhodnem dogovoru po telefonu; 05 908 08 08, 031 309 110 ( Frenk) ali pisno na booking@bled.net.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.