fbpx

Hotel Valkane: tako bo izgledal sodobni in arhitekturno dovršeni hotel v Puli

Zadnjič posodobljeno: :

V Puli bo v naslednjih mesecih nastal novi hotel, poimenovan Valkane, ki bo pravo arhitekturno, pa tudi namestitveno čudo.

Pod zasnovo hotela se podpisuje eden najbolj priznanih hrvaških arhitekturnih birojev 3LHD, ki je številnim znan tudi po stvaritvi Grand Park Hotela v Rovinju. Tudi novi hotel v Puli, bo pravo arhitekturno čudo. Petzvezdični hotel se bo namreč povsem sklapljal z okolišem, nahajal pa se bo tik ob morski obali. Lokacija hotela se nahaja na mestu nekdanjega kamnoloma, vzhodno od mestnega kopališča. Čeprav lokacija predstavlja velik izziv, pa so arhitekti našli zanimivo rešitev, ob kateri se nova stavba povsem potopi v okoliško zelenje in povrne oblikovno vrednost celotnemu prostoru. S samo vizijo hotela želijo lastniki in ustvarjalci Pulo uvrstiti med najbolj obiskane luksuzne destinacije na hrvaški obali.

Projekt je oblikovan z mislijo na volumen in kontekst

S samo obliko fasade se arhitekti spominjajo tega, kar je nekoč stalo na tem mestu – kamnoloma. Zalomljeno pročelje namreč spominja na nivoje nekdanjega kamnoloma, zelenje na fasadi pa ustvarja nove zelene površine v mestnem okolišu. Istočasno se zelenje navezuje na okoliško naravo. Hotel sestoji iz sedmih etaž, v njih pa so arhitekti umestili kar 180 sob. V ta namen bodo pod hotelom oblikovali podzemno garažo s 183 parkirnimi mesti.

»Pri ustvarjanju koncepta smo se zgledovali po zgodovinskem kontekstu lokacije in naravnem okolišu, vključno z gozdom, kamenjem in obalo. Sodobna arhitektura se maksimalno navezuje in vklaplja v okolje, s čimer izkaže veliko spoštovanje do okolice. Iz nekaj, kar je bilo prvotno le velika in težko dostopna luknja, smo ustvarili nekaj, kar poudarja čustveno in estetsko vrednost same lokacije. Projekt je oblikovan z mislijo na volumen in kontekst, obenem pa spoštuje okoliš in pušča park javno dostopen,« je o sami oblikovni viziji povedala Silvije Novak iz 3LHD.

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!