fbpx

Recept: med od maslačka

Med od maslačka

Maslačak nije samo ukusan, već i izuzetno zdrav dodatak jelovniku. Jeste li znali da od maslačka možete napraviti med? Med od maslačka gotovo da se ne razlikuje okusom i strukturom od šumskog meda, osim što u ovom slučaju vi obavljate posao pčela.

Znaš regratov med? Po okusu se ne razlikuje od klasičnega gozdnega medu, ne gre pa ga mešati z regratovim sirupom. Ima značilno svetlo rumeno barvo, je srednje sladek z rahlo grenkim priokusom in močno aromo.

ČITAJ VIŠE: Recept: Zdravi maslac od kikirikija

Da naredite regratov med, ne potrebujete znanja iz čebelarstva.
Da naredite regratov med, ne potrebujete znanja iz čebelarstva.

Regratov med pripravimo brez kuhe (regratov sirup kuhamo in pripravimo z limono). Služi lahko kot širenje (gostota in struktura je namreč podobna čebeljemu medu) ali sladilo za peciva, sladice in čaj. Hranimo ga v hladnem in temnem prostoru. Regratov med zaradi glukoze hitro kristalizira.

Recept za regratov med:

Sestavine za regratov med (za 1 kozarec):

  • 300 g cvjetova maslačka
  • 300 g šećera

Postopek priprave regratovega medu:
Regratove cvetove naberemo v suhem in toplem vremenu, sredi dneva, ko so cvetovi povsem odprti. Doma rumene cvetne koščke ločimo od cvetne čašice. Te skupaj s sladkorjem v plasteh nasujemo v kozarec. Zaprtega postavimo na sonce za toliko časa, da se sladkor stopi. Skozi gazo precedimo cvetne koščke in jih temeljito iztisnemo. Pa dober tek!

Sa vama od 2004

Od godine 2004 istražujemo urbane trendove i svakodnevno informiramo našu zajednicu sljedbenika o novostima u životnom stilu, putovanjima, stilu i proizvodima koji nadahnjuju sa strašću. Od 2023. nudimo sadržaj na glavnim svjetskim jezicima.