Huawei Watch GT 2e: nova pametna ura s 100 načini vadbe in izboljšanim nadzorom zdravja

Huawei je predstavil novo pametno uro Huawei Watch GT 2e, zasnovano za aktiven življenjski slog, ki podpira 100 načinov sledenja tradicionalnih športov in sodobnih oblik rekreacije. Uvaja pa tudi funkcijo spremljanja ravni kisika v krvi (SpO2).

Pametna ura Huawei Watch GT 2e je zasnovana, da v vaše življenje prinese zavedanje o pomenu zdravega življenjskega sloga, podprtega z znanstvenimi dognanji. Podpira natančno spremljanje srčnega utripa in opozori, če zazna nereden ritem. Poleg tega spremlja spanje in raven stresa, baterija pa še vedno zdrži do dva tedna. Z naborom različnih funkcij torej pomaga razumeti zdravstveno stanje v realnem času. Medtem ko se ukvarjate s priljubljeno dejavnostjo, ura zapisuje glavne podatke: trajanje vadbe, porabljene kalorije, intervali srčnega utripa, napredek vadbe, čas okrevanja in še veliko več. Pridobljeni podatki so nato na voljo v preprosto razumljivem grafičnem prikazu, zato lahko svoje vadbe načrtujete na podlagi znanstveno podprtih dognanj. Če želite, lahko dosežke tudi preprosto delite v družbenih medijih.

Pametna ura Huawei Watch GT 2e je oblikovana športno. Namesto da bi sledili tradicionalnim oblikovnim smernicam, ki zapovedujejo, da je pašček ure vizualno ločen od ohišja, ta na videz objema številčnico, zato ima ura veliko bolj osvežujoč videz. Ohišje iz nerjavečega jekla pa dopolnjuje ravna luneta, ki se zlije z njegovim ukrivljenim profilom. Ura bo na voljo v barvi zelene mete, rdeče lave, grafitno črni ali ledeno beli, pašček pa je narejen iz koži prijazne mehke gume. Poleg tega je na voljo več novih številčnic, s katerimi lahko prilagajate videz ure.

Pametna ura Huawei Watch GT 2e
Pametna ura Huawei Watch GT 2e

Skrben izbor materialov je posledica želje, da ni poudarjena samo udobnost, temveč tudi njena vzdržljivost. Ura je namreč sposobna natančno beležiti dejavnosti in telesne znake tudi med najbolj intenzivno vadbo. Zaslon AMOLED s premerom 1,39 palca (3,5 cm) pa zagotavlja odlično čitljivost in jasen pogled nanj tudi na prostem, pod močnimi sončnimi žarki.

Podpora za kar 100 športov

Ne glede na to, ali ste navdušenec nad tradicionalnimi športi ali pa prisegate na sodobnejše vadbe, v obeh primerih lahko uživate v edinstvenih zmogljivostih sledenja, ki vam jih zagotavlja pametna ura Huawei Watch GT 2e.

Na voljo je namreč 15 profesionalnih športnih načinov. Med njimi je osem dejavnosti na prostem (tek, hoja, gorsko plezanje, pohodništvo, tek na smučeh, kolesarjenje, plavanje v odprtih vodah in triatlon) in sedem v prostorih (hoja, tek, kolesarjenje, plavanje, vadba na eliptični napravi, prosta vadba in veslanje). V teh ura ohranja popoln nadzor, saj lahko beleži tja do 190 podatkov in z njimi zagotovi učinkovito vadbo. Poleg tega je sposobna samodejno zaznati 6 različnih športnih dejavnosti.

Ura Huawei Watch GT 2e podpira tudi 85 prilagojenih načinov sledenja. Ti pokrivajo šest kategorij: ekstremno vadbo, lagodno vadbo, fitnes, vadbo v bazenu, igre z žogo in zimske športe. Dejavnosti tako segajo od uličnega plesa do bežanja pred namišljenim nasprotnikom (parkour), plezanje na umetni steni, joge in baleta.

Pametna ura Huawei Watch GT 2e ima tudi velik pomnilnik, v katerega lahko shranite tja do 500 glasbenih datotek v formatu mp3, da lahko glasbo tudi med vadbo poslušate prek povezanih brezžičnih slušalk Bluetooth.

Pametna ura Huawei Watch GT2e ponuja podporo za kar 100 športov.
Pametna ura Huawei Watch GT 2e ponuja podporo za kar 100 športov.

Spremljanje kisika v krvi za popolno zdravstveno izkušnjo

Na podlagi visoko zmogljivega tipala srčnega utripa in Huaweievih tehnologij TruSeen 3.5, TruRelax in TruSleep 2.0 pametna ura Huawei Watch GT 2e omogoča spremljanje utripa, stopnje stresa in kakovosti spanja v realnem času, in sicer tako, da v celoti razumete svoje zdravstveno stanje. Kadar je srčni utrip prenizek ali previsok, vas bo ura na to opomnila. Prvič pa ima katera od Huaweievih nosljivih naprav sposobnost spremljanja ravni kisika v krvi (SpO2). Hitreje od ene minute lahko na preprost način pridobite podatek, ki še z enega zornega kota oceni telesno pripravljenost.

Pametna ura Huawei Watch GT 2e bo na voljo po priporočeni maloprodajni ceni 199 evrov v aprilu.

Dodatne Informacije

Več informacij:
consumer.huawei.com

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Samsung Galaxy Watch 3: izjemen dizajn z vrhunskimi funkcijami za izboljšanje zdravja in dobrega počutja