Priporoča jih Bill Gates: 9 govorov s konferenc TED (TED Talks), ki si jih poglej

Bill Gates še posebno priporoča teh 9 govorov s konferenc TED (TED Talks). Meni, da bi si jih moral pogledati prav vsak.

V intervjuju za revijo Time pa je Bill Gates izpostavil tudi, kot pravi sam, najpomembnejšo knjigo, ki jo je kdaj prebral. Gre za knjigo Factfulness: Ten Reasons We’re Wrong about the World – and Why Things Are Better Than You Think. V tej knjigi Hans Rosling uporabi statistične podatke iz cele vrste zelo uglednih virov, da bi pokazal svetu, da je ta lahko s pomočjo znanosti in tehnologije še boljši in lepši.

Gates seveda ne verjame, da se bo svet kar sam od sebe bistveno izboljšal. Ravno nasprotno. Ta največji filantrop na svetu in vsekakor eden od najuspešnejših in najprodornejših podjetnikov vseh časov nam sporoča, da so nekatere ideje zelo pomembne in da bi zanje morali vedeti vsi.

Revolucionarne ideje, ki dopolnjujejo ideje, zajete v knjigi Factfulness, pa so predstavljene tudi v teh devetih govorih s konferenc TED (TED Talks).

1. Najboljši statistični podatki, ki ste jih kdaj videli

2. Kako ne biti ignorantski do sveta

3. Globalna rast prebivalstva

4. Religija in dojenčki

5. Zakaj svetovno prebivalstvo ne bo preseglo 11 milijard

6. Čarobni pralni stroj

7. Novi pogledi na revščino

8. Vzpon Azije: kako in kdaj

9. Reka mitologije

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Osupljivo! Vizažist, ki je pri ličenju tako dober, da se lahko spremeni v kateregakoli zvezdnika na svetu