Bill Gates priporoča teh 5 knjig: “To je ena najboljših knjig, ki sem jih v zadnjih letih prebral!”

Zadnjič posodobljeno: :

Bill Gates je zadnjih nekaj mesec zaposlen s pandemijo koronavirusa, saj je eden izmed tistih ljudi, ki si aktivno prizadevajo najti zdravilo za Covid-19. A to ga ne ustavi, da ne bi nekaj prostega časa namenil branju. In to so knjige, ki nam jih priporoča. Za eno celo pravi, da je “najboljša knjiga, ki jo je v zadnjih letih prebral”!

Kot že vsa leta poprej, tudi letos Bill Gates priporoča 5 knjig, ki jih lahko prebiramo med poletje!

The Choice

Dr. Edith Eva Eger

Ta knjiga je deloma memoar, deloma pa vodnik za prebolevanje travm. Egerjeva je bila stara le 16 let, ko so njo in njeno družino poslali v Auschwitz. Po tem, ko je preživela neverjetne grozote, se je preselila v ZDA in postala terapevtka. Njeno edinstveno ozadje ji daje neverjeten vpogled, zato bo zagotovo veliko ljudi našlo tolažbo v njenih predlogih, kako se rešiti iz težkih situacij.

The Choice, Dr. Edith Eva Eger
The Choice, Dr. Edith Eva Eger
KUPI: 17,70 €

Atlas oblakov (Cloud Atlas)

David Mitchell

To tiste vrste roman, o katerem boste razmišljali in govorili še dolgo potem, ko ga boste dokončali. Zgodbo je nekoliko težje razložiti, saj vključuje šest medsebojno povezanih zgodb, ki se odvijajo z večstoletnim razmikom. A če ste razpoloženi za resnično prepričljivo zgodbo o najboljšem in najslabšem, ki se skriva v nas ljudeh, boste nad njo zagotovo navdušeni.

Atlas oblakov (Cloud Atlas), David Mitchell
Atlas oblakov (Cloud Atlas), David Mitchell
KUPI: 9,59 €

The Ride of a Lifetime

Bob Iger

Bill Gates pravi, da je to ena najboljših poslovnih knjig, ki je prebral v zadnjih letih. Iger namreč opravi izjemno delo, ko razloži, kaj v resnici pomeni biti direktor velikega podjetja (sam je vodil Disney). Ne glede na to, ali iščete poslovni vpogled ali samo zabavno branje, boste uživali v njegovih zgodbah iz časov, ko je Disney doživljal eno največjih preobrazb v zgodovini.

The Ride of a Lifetime, Bob Iger
The Ride of a Lifetime, Bob Iger
KUPI: 16,69 €

The Great Influenza

John M. Barry

Trenutno živimo v času brez primere. Če pa iščete zgodovinsko primerjavo, jo boste po mnenju Gatesa našli v knjigi o pandemiji gripe leta 1918. Barry vas bo naučil skoraj vsega, kar morate vedeti o enem najsmrtonosnejših izbruhov nalezljive bolezni v človeški zgodovini. Čeprav je bilo leto 1918 nekaj popolnoma drugačnega kot je leto 2020, je knjiga še vedno dober opomnik, da se še vedno spopadamo s številnimi enakimi izzivi, kot so se takrat.

The Great Influenza, John M. Barry
The Great Influenza, John M. Barry
KUPI: 15,69 €

Good Economics for Hard Times

Abhijit V. Banerjee in Esther Duflo

Banerjee in Duflo sta lani osvojila Nobelovo nagrado za ekonomijo in sodita v sam vrh ekonomistov, ki trenutno delujejo v svetu. Na srečo sta tudi zelo dobra v tem, da ekonomijo približata povprečnemu človeku. Njuna najnovejša knjiga se posveča neenakosti in političnim delitvam, saj se osredotoča na politične razprave, ki so v osredju v bogatih državah, kot je ZDA.

Good Economics for Hard Times, Abhijit V. Banerjee in Esther Duflo
Good Economics for Hard Times, Abhijit V. Banerjee in Esther Duflo
KUPI: 19,78 €

Prelistaj našo revijo

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!

Več zgodb
Najboljše knjige za popotnike 2021: skočite v neznano!