fbpx

Hyundai Tucson: popolnoma nova oblikovna smer popularnega SUV-ja

Foto:Hyundai

Hyundai na globalnih trgih v zadnjih letih pogumno “ustvarja” trende tudi v oblikovanju. In ker bo novi Hyundai Tuscon globalni model, bomo te filozofije deležni tudi Evropejci. Prava revolucija se začenja prav z modelom Hyundai Tucson.

Hyundai je predstavil povsem novega Hyundai Tucsona, ki se odlikuje z napredno, eksperimentalno zasnovo in najsodobnejšo tehnologijo ter postavlja nove standarde v segmentu kompaktnih športnih terencev. Poleg eksperimentalnega dizajna ponuja najučinkovitejšo linijo pogonskih sklopov v svojem razredu, s čimer poudarja Hyundaijevo zavezanost k čisti vožnji, hkrati pa ohranja pravi karakter SUV-ja. Gre sicer za že kar 4. generacijo uspešnega modela, ki ga je Hyundai prodal v kar 7 milijonih primerkov. Tudi zato je Tuscon po besedah Hyundai najbolje prodajan SUV na svetu.

Hyundai Tucson je bil razvit v skladu z novo oblikovalsko identiteto podjetja ‘Sensuous Sportiness’.

Ponuja najbolj elektrificirano linijo pogonskih sklopov v segmentu kompaktnih športnih terencev, vključno s hibridi, priključnimi hibridi in blagimi 48-voltnimi hibridnimi možnostmi. Tako povsem novi Tucson dokončuje elektrifikacijo Hyundaijeve flote terencev. Drugi elektrificirani športni terenci, ki jih proizvaja Hyundai, vključujejo povsem električno in hibridno različico Kona, drugo generacijo vozil NEXO na električni gorivni celici ter Santa Fe s hibridnimi in priključnimi hibridnimi možnostmi prodajne palete. Hyundai z uvedbo elektrifikacije v svoje najnovejše modele utrjuje svoj položaj proizvajalca s široko paleto elektrificiranih pogonskih sklopov, hkrati pa postaja znan po odličnih elektrificirani izdelkih. Tako je prav Hyundai Kona eno boljših električnih vozil.

Revolucija oblikovanja se nadaljuje tudi v sami notrajnosti vozila, ki je popolnoma vesoljska. Hvalimo!

Popolnoma nov Tucson je prvi popolnoma spremenjeni Hyundaijev SUV, ki je bil razvit v skladu z novo oblikovalsko identiteto podjetja ‘Sensuous Sportiness’. Za to smer je značilna harmonija med štirimi osnovnimi elementi: razmerjem, arhitekturo, slogom in tehnologijo. Njen namen je v Hyundaijeva vozila vnesti čutni in čustveni pridih, dosežen z inovativno tehnologijo in rešitvami, ter bistvena diferenciacija. Če smo Hyundaju morda v preteklosti očitali “sterilnost” pri oblikovanju brez drznosti, bodo očitno novi modeli te znamke še kako pogumni.


Podrobneje bomo o novem Hyundai Tucson takrat, ko pripelje na evropske ceste. To naj bi se zgodilo že letos.

Dodatne Informacije

hyundai.si

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!