fbpx

Ideje za prvomajske počitnice: 5 evropskih destinacij, ki jih je vredno obiskati spomladi

Foto: envato

Pomlad trka na vrata, z njo pa se vračajo vse toplejše temperature in ozelenela drevesa ter cvetoče rastline. Nekatera mesta s prihodom pomladi dobijo prav poseben čar, zato vam predstavljamo peterico, kjer je doživljanje pomladanskih barv nekaj prav posebnega.

Madrid, Španija

V poletnih mesecih temperature v španski prestolnici drastično narastejo, zato je pomlad kot nalašč za raziskovanje Madrida. Zeleni parki in cvetoče cvetje, vse daljši dnevi in prijetno pomladansko sonce. V prijetnem vremenu se lahko sprehodite po največjih madridskih znamenitostih, vse od El Retira do Palze Mayor. Če želite doživeti Madrid na prav poseben način, mesto obiščite v času Velike noči.

Foto: envato

Amsterdam, Nizozemska

Mesto tisočerih kanalov, se v pomladnih mesecih spremeni v cvetočo prestolnico, ki nudi kopico zunanjih prostočasnih aktivnosti. Parki v pomladnem času oživijo, prava paša za oči pa je tudi festival na Kraljev dan, s katerim obeležujejo kraljevi rojstni dan. Pomladansko vreme je v nizozemski prestolnici lahko dokaj nepredvidljivo, bodisi sončno ali vetrovno ter sivo, a tudi v primeru slednjega imate tu kaj početi. V primeru slabega vremena obiščite nekaj zanimivih notranjih muzejev in znamenitosti: Van Gogh Museum, Rijksmuseum in Heineken Experience.

Foto: envato

Dublin, Irska

Dublin se v sončnih pomladnih dneh spremeni v živahno mesto z vrsto kulinaričnih in glasbenih festivalov. Eden največji festivalov je na vrsti v začetku junija, imenovan “Bloom in the Park” v Phoenix Parku. Slednji velja za enega najlepših evropskih parkov, ki v pomladnih dnevih zacveti v vsej svoji lepoti. Irska prestolnica nudi vrsto zunanjih aktivnosti, v katerih lahko ob lepem vremenu uživate, pa tudi notranjih, kamor se skrijete pred muhastim otoškim podnebjem.

Foto: envato

 San Sebastian, Španija

V Baskiji se skriva prečudovito mestece San Sebastian, ki združuje tako sodobno kot tradicionalno. Tradicijo je mogoče občutiti v okusni lokalni kulinariki, ki jo okusite v številnih mestnih restavracijah, močno identiteto Baskov pa lahko odkrivate tudi med pohajkovanjem po uličicah. Mesto je razdeljeno na tri področja, vsak opa se lahko pohvali z idilično peščeno plažo – plaže Concha, Ondarreta in Zurriola. Priljubljene so predvsem med surferji, ki tu lovijo veter in valove.

Foto: envato

Keukenhof, Nizozemska

Cvetlični park se v pomladnih mesecih spremeni v pravi raj za ljubitelje cvetja, predvsem tulipanov. Ena najpomembnejših nizozemskih znamenitosti se nahaja kratko vožnjo iz Amsterdama, v pomladnem času pa v njej zacveti več kot 7 milijonov cvetov. Vrtovi s kar štirimi paviljoni zahtevajo najmanj dan vašega časa, da se lahko v miru sprehodite med gredicami in občudujete pisano cvetje. Tulipanom pa družbo delajo tudi orhideje, vrtnice, naglji, irisi, lilije in ostala cvetoča druščina.

Foto: envato

Z vami od leta 2004

City Magazine od leta 2004 ustvarja vsebine za urbanega nomada, ki želi dobro in hitro informacijo. Ustvarili smo preko 30.000 spletnih prispevkov in 250 tiskanih izzidov!