fbpx

IFA 2017: novi BlackBerry bo vodoodporen in brez tipkovnice

Po tem, ko je lani kitajski TCL kupil blagovno znamko BlackBerry, se je prah polegel in ničesar več nismo slišali o tej zgodbi. No, zdaj smo končno izvedeli, da prihodnji mesec na trg prihaja novi BlackBerry, prvi pod novim okriljem in s kar nekaj novostmi.

IFA 2017 bo očitno pestra. Francois Mahieu, predstavnik TCL, je bil v intervjuju za Engadget precej skop z informacijami, a nekaj informacij je vseeno razkril. Novi BlackBerry bo še vedno ostal zvest svoji primarni vlogi, in to je biti trpežen mobilnik za poslovneže, ki so ves čas na poti. Dodali mu bodo še odpornost proti prahu in vodi (IP67) ter baterijo, ki bo delovala več kot 26 ur. Ti dve lastnosti, tako pri TCL verjamejo, bosta paradna prodajna konja in prednosti pred konkurenco. Mahieu trdi tudi, da bo njihov know-how zadoščal, da bodo razvili najvarnejši androidni mobilnik na svetu. Zavedajo se, da uporabniki sicer nekoliko zviška gledajo na Blackberry, a pravijo, da igrajo svojo igro in da bodo s svojimi prednostmi sčasoma trend obrnili sebi v prid.

Z vami od leta 2004

Od leta 2004 raziskujemo urbane trende in svojo skupnost sledilcev dnevno obveščamo o novostih s področja življenjskega sloga, potovanj, stila in izdelkov, ki navdihujejo s strastjo. Od leta 2023 vsebine ponujamo v glavnih globalnih jezikih.